2018 yılını acısı tatlısı ile geride bıraktık. Samsunspor açısından baktığımız zaman yılın ilk yarısı kabustu. Şampiyonluk parolası ile başlanan sezonda takım dağılmanın eşiğinden döndükten sonra kalan oyuncular ile küme düştü. Kayyum tarafından yönetilen bu dönemde Sayın Valimiz Osman Kaymak'ın çabalarını Samsunspor camiası asla unutmaz.

Samsunlu olmamasına rağmen 'Samsunlunun derdi benim derdimdir' diyerek Samsunspor'u sahiplenen Sayın Valimiz Osman Kaymak'ı kırmızı beyazlı taraftarımızda Osman Baba diyerek bağrına bastı.
Yıldırım Holding destekli İsmail Uyanık yönetiminin göreve gelmesi ile 2018 yılının ikinci altı ayı ise umutların yeniden yeşerdiği bir dönem oldu. Samsunspor alışık olmadığı bir ligde sezonun ilk yarısını liderin 2 puan gerisinde tamamladı. Tek temennimiz devre arası kampını ve transferlerini sürdüren Samsunspor'a 2019 yılının şampiyonluk getirmesidir.

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) tarafından geleneksel hale getirilen organizasyon kapsamında 2018 Yılı Kupa ve Ödül Töreni geçtiğimiz günlerde yapıldı. Birçok branşta derece yapan sporculara kupaları verildi.

Amatör spor denilince amatörün sorunlarına değinmeden geçmeden olmaz. Samsunspor Başkanı İsmail Uyanık sezon başı tüm amatör kulüplerin lige katılma bedellerini ödeyerek destek verdi. Ancak amatör kulüplerin tek sıkıntısı bu değil. Futbol maçlarından örnek verecek olursak birkaç kurum takımı hariç kısıtlı imkanlarla sahaya çıkıyorlar. Oyuncu değişikliklerinde çıkan oyuncunun tekmeliğini alarak oyuna giren oyunculara şahit oluyoruz.
Bu şartlarda sahada mücadele etmek zorunda kalan oyuncular ve takımlar birde hakem hatalarına maruz kalıyorlar. 3 metre ofsaytı, gözünün önündeki penaltıyı görmeyen hakemler ve bunların gözlemcileri var. O gözlemcilerde o hakemlere ne not veriyor onu da merak etmemek mümkün değil.

Maçların oynandığı sahalar derseniz yüzde doksanı suni çim. Buradan yukarıya nasıl sporcu yetiştireceksiniz. Oyuncu sürekli sakatlık korkusu ile sahada mücadele ederken ne kadar verim alınabilir. Bunun içindir ki Samsunspor Başkanı İsmail Uyanık'ın altyapı için doğal çim saha yapılacak yer arayışlarını destekliyorum. Samsunspor altyapısı için yer temininde yetkili olan kamu kurum ve kuruluşlarının köstek değil desteklerini bekliyorum.

Kurtuluş Savaşımızın Samsun'dan başladığı 1919'un 100'üncü yılı olan 2019'un ülkemiz, milletimiz ve Samsunsporumuz için başarılarla dolu geçmesi dileğiyle.

Kalın Sağlıcakla…