Samsun’un kronikleşmiş imar, kentsel ve trafik sorunlarının yanı sıra sosyal problemlerinin de olduğunu kaydeden Öncü, bir inşaat mühendisi ve uzun yıllar İnşaat Mühendisleri Samsun Şube Başkanlığı görevi boyunca Samsun’un bütün problemlerini yerinde tespit ettiklerini ve çözümü hususunda da projelerinin hazır olduğunu kaydetti.

SAMSUN’U İHMAL EDİLMİŞLİKTEN KURTARACAĞIM

Samsun’un beklentileri ve talepleri doğrultusunda bir belediye başkanlığı yapacağını da sözlerine ekleyen CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, "Katılımcı bir anlayışla Samsun’u yeniden yaşanılabilir, mutlu ve huzurlu bir şehir haline getireceğim. Samsun’u ihmal edilmişlikten, yapboz haline gelen uygulamalardan en kısa zamanda kurtaracağım. Belediyeciliğin gülen yüzü olacak, Samsun’u hizmet odaklı yönetimle tanıştıracak, herkesi kucaklayarak, mevcut küskün, dargın Samsun halkını belediye ile barıştıracağım” diye konuştu.

Aday olarak açıklanmasının ardından saha çalışmalarına başladıklarını da sözlerine ekleyen CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, “Sahada AKP yönetimine ve mevcut idarecilere karşı bir küskünlük bir kırgınlık ve bir kızgınlık var. Bizleri kucaklayan Samsun halkına, gülen yüzü unutmuş, bizleri bağrına basan seçmene teşekkür ederek bu seçimleri beklenilenin üzerinde oy alarak başarıyla ve zaferle tamamlayacağımı belirtmek isterim” dedi.

CEVAT ÖNCÜ KİMDİR

CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, 1963 yılında Samsun'da doğdu.

1984 Yılında Yıldız Teknik Üniversitesinden mezun oldu.

Samsun tramvayları 19 Mayıs’a özel giyindi Samsun tramvayları 19 Mayıs’a özel giyindi

1985-1987 yılları arasında özel bir şirkette şantiye mühendisi olarak çalıştı. 1988-2004 yılları arasında kurucu ortağı olduğu PALET Mimarlık Mühendislik Limited Şirketinde proje üretimi alanında çalıştı.

Yine 1988 yılında kurucu ortağı olduğu BARET İnşaat ile halen Müteahhitlik alanında çalışmalarına devam etmektedir.

1996-2013 yılları arasında Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeliği ve 2000-2004 yılları arasında TOBB Sektör Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.

2002-2011 yılları arasında çeşitli dönemlerde Samsunspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliği ve Asbaşkanlık görevlerinde bulundu.

2000-2002 ve 2014-2016 dönemlerinde İMO Samsun Şube Başkanlığı görevinde bulundu. Haziran 2022'de Samsun Akademik Odalar Birlikteliği (SAOB) Dönem Koordinatörü ve Sözcüsü oldu. CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığına müracaat etmek için Kasım 2023'te bu görevini devretti.

Editör: Recep Yazgan