Şehit ailesi kimliğimizle vefanın bir semt adı olmadığını bilenleri asla unutmuyoruz. Onları unutmamız, hiçbir şekilde mümkün değildir. Bu bedenden can çıkmadan onlar unutulabilir mi? Büyük Birlik Partisi Kurucu Genel Başkanı Merhum Muhsin Yazıcıoğlu da vefalı ve duyarlı davranışı ile unutmadıklarımızdan birisidir.

18 Nisan 1992'de PKK terör örgütünün hain saldırısında şehit düşen sivil ve silahsız 4 astsubaydan biri olan kardeşim Astsubay İlhan Hamlı'nın 1. şehadet yıldönümünde Sivas Milletvekili olan Büyük Birlik Partisi Kurucu Genel Başkanı Merhum Muhsin Yazıcıoğlu, asıl hatırlaması gerekenlerin bile hatırlamadığı şehadet yıldönümünde; şehidimizi ve ailesini hatırlama duyarlılığını göstermiştir. Hatırlamaktan maksat ailesine maddi yardımda bulunmak, hediyeler yağdırmak değildir. Hatırlamak küçük bir kağıda kısa ve öz bir şeyler yazmakla bile mümkün olmaktadır. Bunu yapması gerekirken atlayanlara hiç içimiz ısınmadı.Bu yüzden merhum Muhsin Başkanın bu vefasını ve duyarlılığını aradan geçen çok uzun yıllara rağmen unutmuyoruz. Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun kendi el yazısı ile şehidimiz Astsubay İlhan Hamlı'nın 1. şehadet yıldönümünde yazdığı ve ailemize gönderdiği o mektubu şehidimizin 25. şehadet yıldönümü nedeniyle herkesle paylaşmak hem Büyük Birlik Partisi Kurucu Genel Başkanı Merhum Muhsin Yazıcıoğlu 'na hem de şehidimiz Astsubay İlhan Hamlı'ya ve şehitlerimize bir kez daha ruhunuz şad, mekanınız cennet olsun diyoruz. Şehit ailesi kimliğimizle sakladığımız Merhum Muhsin Başkanın mektubu yanınızdayız diyen içtenlikle kaleme alınmış çok anlamlı bir mektup. O mektubu okuyunca Büyük Birlik Partisi Kurucu Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefada ve duyarlılıkta bir örnek olduğunu göreceksiniz. İşte merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun kaleminden şehit ailesine sevgi ve saygı diliyle yazılmış bir taziye mektubu:

'Muhterem Bedriye hanfendi, saygıdeğer Ahmet bey, sevgili kardeşim Ayhan, sevgili Pınar…

Şehidimiz sevgili İLHAN ve onun şahsında bütün şehitlerimize Yüce ALLAH'dan sonsuz rahmetler niyaz ediyor ,bir şehit ailesi olarak 'Hamlı' ailesi şahsında bütün şehit analarına,babalarına minnet ve şükranlarımı sunuyorum.

Bu mübarek topraklar Aziz şehitlerimiz sayesinde vatanlaşmıştır. Şehit kanı düşmeyen toprak vatanlaşamaz.

Mazlum ve masum olarak kahpece vurulduğu için' Onlar diridirler, ama siz bilemezsiniz.…' diye ölümsüzlükleri müjdelenenlerden olduklarına şüphe yoktur.

Hain saldırıyı yapan bölücü çetelerin bu fırsatı bulmalarında elbette sorumluluk taşıyanların da vebali vardır…

Tekrar ALLAH 'dan rahmet sizlere sabır ve metanet diliyorum

Sevgiler,saygılar ve selamlar
Islak imza
Muhsin Yazıcıoğlu Sivas Milletvekili

Şimdi biz şehit ailesi olarak şehidimiz Astsubay İlhan Hamlı'nın şehadetinin kaçıncı yılı olursa olsun şehidimizi unutmayanları, hatırlayanları hep hatırlıyoruz. İyi ki yanımızda olmuşlar ,iyi ki varlar diyoruz... Bütün şehitlerimizin ailesi unutmayanları unutmuyor, unutmayanlar unutulmayacaktır. Şehidimiz Astsubay İlhan Hamlı'yı unutmayan Büyük Birlik Partisi Kurucu Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nu unutmamızı kimse beklemesin,unutmuyoruz…