2017 yılına veda ederken yine şehit haberleri alıyoruz. Ne acıdır ki, şehit acısı dağ gibi büyümeye devam ediyor. 25 Aralık 2017 günü Kahramanmaraşlı Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Çam (26) ve Adanalı Piyade Uzman Çavuş Seyfettin Orkun Çil (25) Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit düştü. Şehitlerimizin acı haberi yüreklerimizi yaktı. Ama asıl ateş şehitlerin evlerine düştü. O evlerden yükselen ağıtlar bir kez daha canımızı acıttı. Şehit acısı gerçekten eşi benzeri olmayan tarifsiz bir acı.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Çam 26 Aralık 2017 günü memleketi Kahramanmaraş'ta 5 bin kişi tarafından sonsuzluğa uğurlandı. Şehidin 7 aylık oğlu bir yakınının kucağında babasını uğurlamaya geldi. Bir daha hiç göremeyeceği babasının cenaze törenine katılan 7 aylık Mustafa en büyük bedeli ödeyendi. Acaba onun ödediği bedelin ne kadar farkındayız? Neyin bedelini ödediğini bilmeden ödediği büyük bedel biricik babasının canıydı. Mustafa artık başka çocuklar babaları ile huzur içerisinde yaşasın, oynasın, koşsun diye babasız büyüyecek.

Soruyorum, şehidin 7 aylık oğlu Mustafa'nın hakkı ödenir mi? Sahip olduğumuz her şeyde şehidin 7 aylık oğlu Mustafa'nın hakkı var. O kadar hakkı var ki, aldığımız nefeste bile hakkı var. Eğer babası bizim için bedenini siper yapmasaydı, şimdi biz yaşam alanlarımızda bu kadar rahat hareket edebilir miydik. Babasını tanıyamadan kaybeden 7 aylık Mustafa elbette yüzlerce şehit çocuğundan sadece birisi. Bu vatan büyük bedeller ödenerek korunuyor. Vatanı koruyanlar, şanlı bayrağımızı özgürce dalgalandıranlar evlatlarını yetim bırakma uğruna vatana can veriyor. Şehit evleri yanıyor. O yangın şehit evlerinde öyle yanıyor ki, bir daha hiç sönmüyor. İşte bu yüzden ne şehit annelerinin ,ne de şehit çocuklarının hakkı ödenmez. Kimse zannetmesin ki devletin şehit yakınlarına verdiği haklar şehidin 7 aylık oğlu Mustafa'nın hakkını ödemeye yeter. Bir babanın kendi çocuğunun başını okşadığı gibi bir çocuğun başını kim okşayabilir? Baba şefkati farklıdır. Baba eli sıcaktır.

Türk bayrağına sarılı bir tabutun içerisindeki şehit babasını sonsuzluğa uğurlayan Mustafa, 7 aylık bir bebek umarım hepimizin empati yapmasını sağlar .Her şey oluyoruz ya, bu kez de bir defalık olsun şehidimizin çocuğu Mustafa olalım. Şehit çocuğu Mustafa olmak kolay değil. Allah yar ve yardımcıları olsun. Bu yüzden şehitlerimizin çocukları için ne yapsak azdır. Şehidimizin ruhu şad mekanı cennet olsun. Kahramanmaraşlı şehit Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Çam'ın 7 aylık oğlu Mustafa Türk milletine emanettir. Bunu asla unutmayalım.