Bu defa acı haber Tunceli'den geldi… 3 Şehit. Alçak terör örgütü, bir alçaklık da Tunceli-Elazığ Karayolu'nun 25'inci kilometresinde bulunan Göktepe Köyü mevkiinde, yaptı.Yola kahpece döşedikleri bombayı yine kahpece askeri aracın geçişi sırasında patlattı .3 Mehmetçiğimizi daha şehit ettiler .3 ana kuzusunu daha hayattan kopardılar.


O 3 aziz şehitten birisi Samsunlu Jandarma Er Özkan ÖZDEN… Ailesi İstanbul'da yaşıyor. Samsunlu oldukları için cenazeyi Samsun'da defnetmeye karar vermişler. Samsun'un İlkadım İlçesi'ndeki Yenidoğan Mahallesi'nde yakınları var. Şehit cenazeleri canımızı acıtıyor,üzüntümüzü ve öfkemizi artırıyor.Türkiye şehitler haritasında Samsun'un yeri çok belirgin.Samsun gerçekten asker ,polis çok sayıda evladını bu vatan, bu bayrak ,bu millet uğruna hep şehit verdi yine de şehit vermeye devam ediyor.İşte bu birilerine göre kader !Biz bu durumu sadece kader diyerek geçiştiremeyiz.Öyle ki ;hainlik,alçaklık,kahpelik ülkemizin Güneydoğu Bölgesi'ni kuşatmış.Bütün bu şehitlerin temiz kanında kirli parmağı olan bölücü bir terör örgütü var. Eğer biz şehitlerimizi sadece kadere bağlarsak, bu tam doğru olmaz. İçimizi kuşatan hain bir yapı var, Türkiye'nin kaderi bu olamaz…

Güneydoğu'dan şehit cenazeleri geldikçe, her Samsunlu ister istemez sorguluyor.Bu şehitler Samsun'un kaderi mi?Kadere elbette inanıyoruz.Ama bu şehitleri sadece kader diyerek sineye çekmek istemiyoruz.Çünkü bu şehitler bizim çocuklarımız ,bu ülkenin çocukları,bu vatanın namus bekçileri…Hepsi de bizim için seve seve bedel ödüyor.İşte onlardan birisi de Samsunlu Jandarma Er Özkan ÖZDEN. Kendi hayatlarını bizim için feda eden o kahraman askerlerimizden ve polislerimizden sadece birisi.O şehitlerimize olan borcumuzu ödemek mümkün mü?Hiç değilse onları cenazelerinde yalnız bırakmayabiliriz.Bu kadar acıyı,bu kadar ağır bir yükü sadece şehidin ailesine yaşatmak haksızlık olur.Biz o tarifsiz acıya ne kadar ortak olursak ,o acı o kadar çok azalır demiyoruz.Ama o acıya birlikte set olmalıyız. Dediğimiz tek şey o tarifsiz şehit acısının bir yerinden bizde tutalım, hiçbir şey yapamıyorsak bile empati bari yapalım.Türkiye'nin her yerinde dolaşan şehit acısına Samsun'da kör olmaya kimsenin hakkı yok.

Samsun bu defa da kendine yakışır bir tavırla şehidinin cenazesini cennete hep birlikte uğurladı. Şehidimizi cennete uğurlama törenine mazeret aramadan katılan her Samsunlu gibi ben de katıldım.Hem büyük camideki cenaze namazına hem de Kıranköy'deki Garnizon şehitliğinde defin merasimine katıldım. Şehidimizi bütün Samsun cennete uğurladık.Orada olmak, o uğurlamada ön safa geçmek her Samsunlu için büyük bir onurdur. Aslına bakarsanız her şehit cenazesi için bu son olsun diyorum, diyoruz.Şehit cenazelerinin hüzünlü ortamından bir an önce kurtulalım istiyorum.Ama Samsun şehit cenazelerinin ev sahipliğini yapmaya devam ediyor.Sürekli şehit cenazelerinin kaldırıldığı bir Türkiye'de ,Samsun'u şehit cenazelerinden ayrı düşünebilir misiniz?Acı kartopu gibi büyüyor,her feryat yürek yakıyor.En çok annelerin yüreği yanıyor

Samsunlu şehidimiz Jandarma Er Özkan ÖZDEN'e mekanın cennet olsun diyoruz.Ruhu şad olsun ,Allah rahmet eylesin. Ailesine ve Türk milletine sabır diliyorum.