Yarbay Songül Yakut ismini birçok insan gibi ilk kez Şırnak'ta helikopter kazasında şehit düşen 13 Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu arasında gördüm. Acı listede yer alan şehit Jandarma Yarbay Songül Yakut o feci helikopter kazası sonrasında bütün Türkiye'nin tanıdığı ve gurur duyduğu bir isim oldu.

Şehit Yarbay Songül Yakut'u Türk milletinin kalbine bir nakış gibi işleyen ise onun kısa, onurlu ve temiz yaşam öyküsüdür. FETÖ kumpasıyla 3 Şubat 2014'te Türk Silahlı Kuvvetleri'nden ihraç edildi. Asla yılmadı, kumpas davasını kazandı aklandı. Balyoz davası sürecinde FETÖ kumpasına uğradığı anlaşılınca görevine iade edildi. Subaylık mesleğine döndü ,yarbay rütbesini takarak bıraktığı yerden devam etti. Haziran 2016'da Şark görevi için Şırnak'a tayin edildi.Kimine göre Şırnak'a tayin edilmesi, tayin değil sürgündü.Ne olursa olsun Yarbay Songül Yakut korkmadı ,görevden de kaçmadı. Gitme diyenler oldu, inatla göreve gitti.Kimseye boyun bükmedi,hiçbir görevde ayrıcalık istemedi.Bir Türk subayının yapabileceği her görevi yaptı.Bir bayan subayın yapabileceğinden çok daha fazlasını, büyük bir özveri ile yaparak ,ne denli mücadeleci ve azimli olduğunu da herkese gösterdi.Doğrusu o elim helikopter kazasına kadar kısa ve temiz yaşamına sığdırdığı başarıları, bütün Türk kadınlarına örnek olacak kadar önemli başarılardır.O, mesleğini çok seven bir kadın subay olarak; bütün bayanlara özelliklede genç bayanlara örnek gösterilecek bir isim bıraktı.Yarbay Songül ismi ölümsüz bir bayan subayın ismidir.Eğer mücadeleden kaçıp pes etseydi Songül Yakut ismini sadece kendi çevresindekiler bilecekti.O balyoz kumpasını aşarak annesinin ak sütü gibi temiz bir isim olduğunu ortaya koymuştur.Zamanında Songül Yakut ismini kirletmek için ihbar mektubu yazanlar, o ihbarcılara bile bile itibar edip çanak tutanlar, acaba bugün ne düşünüyor olabilirler.O kimseler Yarbay Songül Yakut'a çektirdiklerinin vebali ile şimdi rahat yaşıyor olabilirler mi?Onların yakalarına yapışan bir el olmasa bile acaba sonsuza kadar o hesaptan kurtulabilirler mi? Şehit Yarbay Songül Yakut'un eli iftiracıların yakasını sonsuza kadar bırakır mı?Her fani şunu bilir ki eninde sonunda bir hesap vardır.O kul hakkı ki hesap günü geldiğinde nasıl ödenecektir?Şehit Yarbay Songül Yakut ölümsüzdür sonsuza kadar da hainlerin yakasını bırakmayacaktır.O sadece kadınların, genç kızların değil , erkekler de dahil herkesin örnek alması gereken özel bir isimdir.Çünkü Şehit Yarbay Songül Yakut, içtiği anda her şart altında sadık kalmış gerçek vatansever ve Atatürkçü bir Türk subayıdır.Onun kadın olması, aslan gibi bir subay olmasına asla engel olamamıştır.

Unutmuyoruz,unutturmuyoruz.Biliyoruz ki, o en çok unutulmamayı hak eden aslan gibi kadın bir subayımızdır.Herkes subay olabilir ama herkes Yarbay Songül Yakut olamaz.İşte bu yüzden Yarbay Songül Yakut ölümsüzdür.FETÖ'nün bütün gayretlerine rağmen yiyemediği Atatürkçü bir komutanı kimse lekeleyemez.Şehit Yarbay Songül Yakut'un yaşamında herkese ders var.Sadece askerlerinin değil komutanlarının da alacağı önemli dersler var.Haksızlığa ,hukuksuzluğa teslim olmayan Şehit Yarbay Songül Yakut sonsuzluğa ölümsüz olarak uğurlanmıştır.Çünkü o şehittir.Ruhu şad ,mekanı cennet olsun.Güle güle ölümsüz komutan. Türk milleti olarak önünde saygı ile eğiliyoruz.