n

n

n Dün Terme Ticaret Odası Başkanı Sayın Sezai Demirtürk’ün daveti üzerine Terme Şehit Kibar Korhan Koç Ortaokulu’nun açılış törenine katıldım. Demirtürk ailesini altmışlı yılların sonundan itibaren bilir ve sayar, başkanı da ta ortaokul yıllarından tanır ve severim. Demirtürkler köklü ve saygın bir aile, Sezai Demirtürk de başarılı bir oda başkanıdır. Hem bir eğitim kurumunun açılışındaki coşkuyu hem böylesine bir kuruma şehitlik gibi yüce bir mertebeye erişmiş bir aziz insanın adının verilmesindeki vefa örneğini yakından gözleme şansı yakaladığım için oldukça mutlu bir gün yaşadım.

n

n Eğitim bu çağda ve her çağda milletlerin özgür ve müreffeh olarak ayakta kalabilmesinin ilk ve en vazgeçilmez şartıdır. Hem dinimizin hem de milliyetimizin vazgeçilmez, inkar edilmez, edilemez emridir. “İlim, Müslümanın kayıp malıdır” ya da “İlim Çin’de de olsa arayıp bulunuz” diyen kutlu insan; bizim aziz peygamberimiz, “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir” diyen de milli önderimizdir.

n

n Dün törende konuşan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy kentin eğitimiyle ilgili sevindirici bilgiler verdi. Sayın valinin eğitime verdiği önem, bu kent için bir şans. İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş konuşmasında açıkladı; İTO, on üç okul yapmış, bunlardan birisi ve ilki Samsun’da, bir tanesi de Mersin’de. Sayın Aksoy, Mersin’deki İTO okulunun protokolünü imzalamış, Samsun’dakinin de açılışını yaptı.

n

n Törende Tunceli’de şehit düşen Termeli Binbaşı Kibar Korhan Koç’un şimdi artık hepsi de emekli olan silah arkadaşları da vardı. Bir arkadaşlarını kaybetmenin hüznüyle bir kahramanın arkadaşı olmanın gururunu aynı anda yaşıyorlardı, bu çok belliydi, duruşlarından bakışlarından okunuyordu. Törende şehit binbaşının üsteğmen oğlunu da tanıdım, babasının izinden yürüyordu, o da helikopter pilotuydu ve şimdilerde Diyarbakır’da görev yapıyor ve silah arkadaşlarıyla birlikte göklerimizi ve vatanımızı koruyordu. Kısa ama son derece anlamlı bir konuşma yaptı, oldukça duygulandım. Sadece ben değildim o şehit evladını dinlerken duygulanan, babasının devre ve silah arkadaşlarının onu kutlayışı görülmeye değerdi.

n

n İTO ülke genelinde on üç okul yaptırmış ve bu okullara on üç aziz şehidin adını vermiş. Sağ olsunlar, var olsunlar. Hem eğitime katkılarından hem de bu okullara vatan için canlarını veren kahramanların adını vermelerinden dolayı kendilerini kutluyorum.

n

n Törende Terme Kaymakamı Fahri Meral çok güzel bir konuşma yaptı. Benim dikkatimi tam beş yıl önce bir okul sözü verip üstüne üstlük bir de protokol imzalayan tanınmış bir işadamını artık taahhüdünü gerçekleştirmesi için harekete geçmeye çağırdığı bölüm çekti. Umarım mesaj yerine ulaşmıştır ve umarım o sevgili işadamı dostumuz da gereğini yerine getirir. Ne mutlu bu ülkede kazandığının bir parçasını bu ülkenin, bu kentte kazandığının bir kısmını da bu kentin gençlerinin eğitimi için harcayanlara.

n

n

n
order abortion pill redirect where can i buy abortion pills