n
n
n
n
n Aklımın almadığı ,aklı alanları da hiç anlamadığım sonu karanlık bir süreci milletçe yaşıyoruz. Bu sürecin üç adı var ;kimi barış,kimi Kürt ,kimi çözüm süreci diyor.Kim hangi adı yakıştırırsa yakıştırsın, bu süreç terör örgütü elebaşısı Öcalan ı muhatap alan bir süreç olarak dayatılıyor.Benim şehit yakını olarak gördüğüm ve bildiğim budur.
n
n
n
n Şehitlerin sorumlusu Öcalan ı muhatap almak, bu sürecin en dikkat çeken özelliğidir.Devlet adına Mit görevlilerinin Öcalan la İmralı da yaptığı uzun görüşmelerin bir pazarlık olduğunu düşünemeyecek kadar henüz aklımızı kaybetmedik. Doğrusu İmralı da devam ettirilen bu görüşmelere devletin ya da hükümetin temsilcilerinin katılıyor olması canımızı acıtan bir harekettir.Açık ve net söylüyorum bu ülkede birilerinin parayla pulla kandıramadığı ve kandıramayacağı şehit yakınları ve gaziler hala var. Ama her şeye rağmen birileri bunu
n
n deniyor. Oysaki bu devlet şehitlerinin yakınlarına ve gazilerine çok şey borçlu... Şehitlerin sorumlusu Öcalan ı muhatap almak vicdansızların vicdanından medet ummak değilse nedir?Maalesef Türkiye terörle mücadelede vicdansızların vicdanından medet umar hale getirilmiştir. Analar ağlasın mı diyerek korkutulan insanlarla süreci devam ettirmeye çalışanlar şehitlerimize vefasızlık yapmaktadır. Binlerce şehidin neden şehadet şerbeti içtiğini unutturarak yol almak mümkün değildir.Terör yapanların adeta ödüllendirilmek istendiği bu süreçte asker ve polis katilleri bayram yapmaktadır.En acısı ve en can yakanı ise bu sürece destek verenler arasında bazı şehit yakınlarının bulunduğunu görmek ve bilmektir..Binlerce terör şehidinin sorumlusu Öcalan ı mutlu eden bu süreç şehitlerimizin kemiklerini ayrımsız sızlatmıştır.Şehit gelmiyor iyi olmadı mı?şehit gelsin mi istiyorsunuz? Yaklaşımı ile susturulan binlerce insan, bu sürecin kerhen destekçisi olmuştur.Öcalan ı muhatap alan bu süreç, Öcalan dan başkasını mutlu etmemektedir.Çünkü terör örgütü dağda iken yapamadıklarını şimdi bu süreçte rahatlıkla yapmaktadır.Güneydoğu daki sessizlik, aslında hepimizi korkutan hain bir sessizliktir. Bu durumu gözardı etmek, ülkemizin ve milletimizin hayrına değildir.Binlerce şehidi rahatsız eden bu süreç maalesef Öcalan a gizli kapaklı özgürlük vaat etmektedir. Bu haksızlığın bedelini vicdansızların vicdanı ödeyemez.
n
n
n
n Hak ve hukuk diyenler, şehitlerin haklarını yok sayarak Öcalan ı muhatap aldıklarını unutmasınlar... Öcalan; katillerin yani yol kesip adam öldürenlerin,yakıp yıkanların, bomba patlatıp can alanların başıdır. Katillerin, teröristlerin bu kadar güçlü olduğu, dünyada başka bir ülke daha var mı?
n
n
n