İnternet dünyasında görünür olmak isteyen kişiler ve işletmeler için önceliklerden biri, arama motoru optimizasyonudur. İşletmeler, nitelikli bir SEO çalışması sayesinde arama motorlarında rakiplerini geride bırakabilir. Dolayısıyla hedef müşteri kitlesine ulaşmak da bir o kadar kolaylaşır. Bu nedenle doğru SEO ajansının seçiminde belirli noktalara dikkat edilmesi gerekir.

Deneyimli Ekibi İnceleyin

SEO çalışmasından alınacak verimi etkileyen başlıca etkenlerden birisi ajans ekibinin tecrübesidir. Bu nedenle karar vermeden önce ekip üyelerinin geçmiş çalışmaları ve alanındaki becerileri gözden geçirilmelidir.

Dopinger SEO ekibi tüm üyeleri SEO alanında gerekli tecrübeye sahip uzmanlardan oluşur. Ayrıca internet sitesinde yer alan “Ekibimiz” bölümünden her birinin uzmanlıkları hakkında bilgi sahibi olabilir ve yakından tanıyabilirsiniz.

Referansları ve Portföyü İnceleyin

Ajansın size katacaklarını, geçmiş çalışmaları ve iş birliği yaptığı şirketlerin verdiği referanslar belirler. Sağlanan referanslar aracılığıyla ajansın sizin sektörünüzdeki geçmiş çalışmalarını inceleyebilirsiniz. Böylece ajansı tercih etmeniz durumunda alacağınız hizmetin kalitesi hakkında fikir sahibi olursunuz.

Hedeflerinize Uygun Stratejileri Tartışın

İşletmenizin hangi sektörde yer aldığı ve hedef kitlesinin ne olduğu gibi konular, içerik stratejinizi belirler. Hedeflerinize uygun bir ajans seçtiğinizde SEO ve Backlink çalışmaları sizin amaçlarınız doğrultusunda ilerler. Böylece hedeflediğiniz kitleyi ve etkileşimi sağlıklı bir şekilde ve kısa yoldan elde edebilirsiniz.

Etik SEO Uygulamalarına Odaklanın

SEO çalışmalarında etik dışı sayılan bazı uygulamalar bulunmaktadır. Black Hat SEO olarak adlandırılan bu uygulamalar çalıntı içerikler, yanıltıcı yönlendirmeler, PBN’ler ve spam yorum ağları gibi başlıklardan oluşmaktadır. Bu tarz etik dışı SEO uygulamaları, uzun vadede büyük bir trafik ve müşteri kaybına yol açar. Bunun yerine tercih edilmesi gereken etik SEO tekniklerini aşağıda bulabilirsiniz:

•                         Özgün İçerikler: Arama motorlarının sıralamada öncelikli tercihi özgün içeriklerdir. Farklı sitelerde yayınlanmış benzer içerikler, arama motorlarında daha geri sıralarda yer alır.

•                         Anahtar Kelimeler: Google ve Yandex gibi nitelikli arama motorlarında bir içeriğin kullanıcıya uygunluğu, içerdiği anahtar kelimelerle belirlenir. Bu nedenle çalışma sırasında hedef kitleye uygun anahtar kelimelerin belirlenmesi ve içeriklerde kullanımı oldukça önemlidir. Doğru anahtar kelime kullanımı, rakip internet sitelerinin önüne geçilmesini sağlar.

•                         Geri Bağlantı (Backlink): İçerikler içerisinde verilen ürün ve hizmet yönlendirmeleri kullanıcılar tarafından oldukça ilgi çeker. Bu sayede, işletme için doğal bir trafik oluşturulabilmektedir.

•                         Kullanıcı Dostu İçerikler: İnternet sitesi için hazırlanan içeriklerin hedeflenen bilgiyi kullanıcıya sade bir şekilde sunulması gerekir. Abartılı ve dolambaçlı olmayan içerikler, internet sitesini ziyaretçilerin gözünde güvenli bir konuma taşır.

•                         Kırık Link Kontrolü: Zamanla internet sitesinden kaldırılmış ve artık erişilemez olan bağlantıların tespit edilmesi, yönlendirilmesi gerekir. Ayrıca arama motorlarına kaldırma talebi verilerek kullanıcıların hata ekranlarıyla karşılaşması önlenmelidir.

•                         İçeriklerde Başlık ve URL Seçimi: Arama motorlarında öne çıkabilmek için odak anahtar kelimeyi içeren başlık seçimleri yapılmalıdır. Bununla beraber içerik bağlantısının da bu başlıktan oluşması gerekir.

Daha verimli bir SEO çalışması için bu gibi yollarla etik ve doğal trafik sağlayan ajansları tercih etmelisiniz. Böylece ziyaretçiler tarafından sıkça tercih edilen, güvenilir bir internet sitesine konumuna yükselirsiniz.

Bulaşık Makinesinde Kalite Seçimi Bulaşık Makinesinde Kalite Seçimi

Raporlama ve İlerleme Takibi

SEO çalışmaları ajans ve müşteri arasında ortaklaşa yönetilmesi gereken bir süreçtir. Bu noktada ajansın size süreç hakkında detaylı rapor ve analizler sunması; sizin de bu verilere karşılık geri dönütler vermeniz gerekir. Ajanstan almanız gereken başlıca analizler hedef kitle, rakip internet siteleri ve anahtar kelime gibi temel verileri içermelidir. Ayrıca Google Analytics gibi çözüm sürecini ve sonuçlarını değerlendiren sistemlerin ajans tarafından kullanılması da oldukça önemlidir. Bu sayede SEO çalışmalarının güncel durumu ve size olan geri dönüşü hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Fiyatlandırmayı Karşılaştırın

Tercih edeceğiniz SEO ajansının size sunacağı hizmetin ve hizmet bedellerinin birbiriyle dengeli olmasına dikkat etmelisiniz. Bu şekilde ayırdığınız bütçeyle alacağınız hizmet veriminin dengesini sağlayabilirsiniz.

İletişim ve Destek Kanallarını Değerlendirin

Süreç esnasında ajansla iletişimde kalmanız, yapılacak çalışmanın başarısı açısından oldukça önemlidir. Bu nedenle tercihinizi yaparken ajansın müşterileri için WhatsApp, Telegram veya canlı telefon görüşmeleri gibi yollar üzerinden destek verdiğine emin olmalısınız.

Sözleşme Detaylarını İnceleyin

SEO ajansının sizinle yapacağı sözleşme, yasal olarak sahip olacağınız karşılıklı hakları belirler. Süreç esnasında veya sonrasında yasal bir yükümlülükle karşı karşıya kalmamak ve haklarınızı korumak için bu sözleşmeleri etraflıca incelemeniz gerekmektedir.

Çalışmalara başlamadan önce tüm bu detaylara dikkat ederek doğru SEO ajansıyla işlerinizi tamamlayabilirsiniz. Dopinger, uzun zamandır verdiği hizmetle şimdiye kadar birçok müşterisinden olumlu dönüş almıştır. Dopingerin SEO çalışmaları hakkında bilgi almak için hemen aşağıdaki sayfamıza giriş yapabilirsiniz;

https://www.dopinger.com/tr/seo/

Editör: Ozge Ozkan