Samsunspor, lider çıktığı maçta evinde ligin iyi takımlarından Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile golsüz berabere kalırken, kırmızı kart cezalısı Kone yi çok aradı.

Görüldü ki Kone, bu takım için vazgeçilmez oyuncu.Çünkü rakip defansı yıpratan yapısının dışında geriden gelen oyunculara açtığı boş alanlarla da rakip kalede pozisyon bulmamızı sağlıyor.O olmayınca boş alan bulmakta zorlanan Samsunspor, 1 puana razı olmak zorunda kaldı.
Rakip takım sahaya 1 puan için çıkmış belli. İyi kapandılar. Alan ve zaman bırakmadılar çok fazla.Ona rağmen yakaladığımız pozisyonlar vardı.Özellikle Musa nın şutunu kalecinin çizgiden çıkarması, maçın en önemli pozisyonuydu.
Bu skorla puanını 15 e yükseltti.7 maçta alınan 15 puan, bu lig için her maç 2 puan şampiyon yapar hedefine uygun hatta üstünde.
Bu beraberlik rakiple olan puan farkının korunması açısından da önemli.
Lige verilecek arayla birlikte özellikle Taha nın zaman kazanmasıyla, önündeki maçlara daha umutla bakılması sonucu da ortada.
Muhteşem taraftarın muhteşem koreografisi ise her türlü takdirin üzerinde.
Seyirci sayısı daha fazla olmalıydı.Günler öncesinden hazırlık yapılmıştı çünkü.Ama yine de gelenler tarihi bir organizasyona imza attı.Herkes bir kez daha gördü ki Samsunspor taraftarı bu ülkenin en büyük tarftar gruplarından biri.
Samsunspor, bu maçta çok etkili bir oyun ortaya koymasa bile gösterdi ki yenemezse bile yenilmemek prensibiyle sahada.Ve kolay kolay kaybetmeyecek bir görüntü veriyor.
Umut veren bu tablo, hedefe giden yolda önemli bir tablo.