Tütün severler hazır olun! 1 Nisan itibarıyla sigara fiyatlarına bomba zam geliyor. Ekonomistlerin tahminlerine göre, sigaralara 10 TL'lik bir zam yapılması bekleniyor. Bu zam, son yıllarda gelen zamların en yükseği olacak.

Hand Crushes Cigarettes 1200X630

Zammın Nedeni Ne?

Artan maliyetler ve Tekel Maddelerinin KDV oranının %1'den %20'ye çekilmesi, Tekel Dağıtım Bayilerini zor durumda bıraktı. Bayiler, bu durumun sigara fiyatlarına zam olarak yansıyacağını söylüyor.

Nisan Ayında Ne Olacak?

Ekonomistlerin beklentileri, Nisan ayında sigaralara 10 TL'lik bir zam geleceği yönünde. Bu zamla birlikte, en ucuz sigaranın fiyatı 30 TL'ye yaklaşacak.

kredi-karti-pos

AVM'lerde Sigara Satışı Kredi Kartıyla Yapılamayacak!

Seçkin AVM'lerde satılan sigaraların kar marjı düşük olduğu için, Nisan ayı itibarıyla AVM'lerde kredi kartıyla sigara satışı yapılamayacak. Bu durum, tekel büfelerinden alışveriş yapanların aldığı tekel maddelerine koyulan %1'lik komisyonunun da kalkmasına neden olabilir.

Zam Tüketicileri Nasıl Etkileyecek?

Sigara fiyatlarındaki artış, tüketicileri farklı arayışlara yöneltebilir. Bazı tüketiciler daha ucuz sigara markalarına yönelirken, bazıları ise sigarayı bırakmayı düşünebilir.

Sigr

Sigara Fiyatları Ne Kadar Olacak?

Nisan ayında yapılması beklenen zamla birlikte, en ucuz sigaranın fiyatı 30 TL'ye yaklaşacak. Diğer sigara markalarının fiyatları da buna göre artacak.

Sigara fiyatlarına 1 Nisan'da yapılması beklenen zam, tütün severleri derinden etkileyecek. Bu zam, sigara tüketimini azaltmak için bir önlem olarak da görülebilir.

Editör: Ismail Usta