Skinoren krem, akne ve melazma tedavisinde kullanılan bir reçeteli ilaçtır.

Skinoren Krem

Azelaik asit içeren bir kremdir. Azelaik asit, bakteriyel büyümeyi durdurarak ve anormal cilt hücrelerinin dökülmesine yardımcı olarak çalışır. 

Skinoren krem şunlar için endikedir:

Akne vulgaris: Skinoren krem, iltihaplı ve iltihaplı olmayan lezyonlar dahil olmak üzere hafif ila orta dereceli akne vulgaris tedavisinde etkilidir. akne.

Melazma: Skinoren krem, yüzdeki kahverengi lekelerin tedavisinde de etkilidir. melazma olarak bilinir.

Skinoren krem ​​genellikle günde iki kez, sabah ve akşam uygulanır. Etkilenen bölgeye ince bir tabaka halinde sürülmeli ve nazikçe ovulmalıdır. .

Skinoren kremin en yaygın yan etkileri şunlardır:

  • Uygulama yerinde tahriş
  • Kızarıklık
  • Kaşıntı
  • Yanma
  • Ciltte soyulma
  • Bu yan etkiler genellikle hafiftir ve geçicidir. Cildiniz tahriş olursa, Skinoren kremi daha az sıklıkla kullanmayı veya kullanmayı bırakmayı deneyebilirsiniz. Cildinizin tahrişi devam ederse veya başka yan etkiler yaşarsanız doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Skinoren Krem Fiyat 2024

30  gramlık bu kremin güncel fiyatı 493.08 TL‘dir. Eczanelerde satılmaktadır ve eczane dışında satışı yoktur. Reçeteli alındığında devlet tarafından ödenmektedir. Bu fiyatlardan çok fazla söyleyen eczanelerden alım yapmayın. Son kullanma tarihine göre kullanın

Skinoren krem ​​hamile veya emziren kadınlar tarafından kullanılmamalıdır. Ayrıca ciltte açık yara veya enfeksiyonu olan kişiler tarafından da kullanılmamalıdır.

Skinoren krem ​​reçeteli bir ilaçtır. Kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışmalısınız.

Editör: Arda KERSU