Samsunspor, bu sezon ilk kez bu kadar olumlu bir futbol oynadı. İlk kez hak etmediği bir sonuç aldı. Eskişehir karşısında oynadığı oyuna, ortaya koyduğu mücadeleye baktığımızda; sezonun en iyi maçını çıkardı diyebiliriz. Sonuç böyle olmamalıydı. Ama futbol böyle bir oyun.
Samsunspor kadro yapısı itibariyle mücadele eden, sahadaki varlığı mücadelesine bağlı olan bir takım zaten. Buna ilave olarak bu maçta oynanan oyun ve girilen pozisyonlar açısından iyi bir takım vardı sahada.
Özellikle ilk yarım saat oyunun tek hakimi Samsunspor'du. Topa sahip oldu, pas yaptı. Rakibine alan bırakmadı. Ne var ki basit bir golle geri düşünce dengesi bozuldu.
Eskişehir takımında Erkan Zengin ne kadar kaliteli bir oyuncu olduğunu ve bu ligin üstünde olduğunu gösterdi. İki golde de asist yapan oyuncuydu. Yediğimiz iki gol de birbirine çok benziyor. Aynı kanattan iki yan top. Ve defansımızın aynı tarz hatası. Gerek yerleşmede, gerekse pozisyon almada aynı türden iki hatayı affetmedi rakip. Bizde ise maç boyunca en dikkat çekici isim Halil İbrahim oldu. Attığı golle de işler kötü giderken takıma nefes verdi. 2-1'den sonra bile maçı kazanabilecek pozisyonlar buldu Samsunspor. Hele Murat ve Sevgi'nin aynı pozisyonda kaçırdıkları saç baş yoldurttu. Sonrasında Mehmet Çakır'ın direkten dönen kafası ve son dakika şutu da ah vah dedirtti. Dikkat ettiyseniz bu sezon ilk kez belki de maçla ilgili bir şeyler yazıyoruz. Önceki maçlardan farkı, futbol adına yazılacak konuşulacak bir şeylerin olması. İlk kez hop oturup hop kalktığımız bir maç oldu. İlk kez kazanacak oyunu oynadık ama maalesef puansız bitirdik.
Ne diyelim. Bu bile önemli bir şey Samsunspor adına...