ABD Senatosu Yargı Komitesi, TikTok, Meta, X (Twitter), Snapchat ve Discord CEO’larının 31 Ocak’ta çevrimiçi çocuk cinsel istismarı konusunda ifade vereceğini duyurdu. Senatörler Dick Durbin ve Lindsey Graham, Discord ve X’in başlangıçta katılmaktan kaçındığını ve mahkeme celbini reddettiğini belirtti.

ABD Senatosu Yargı Komitesi, sosyal medya devleri TikTok, Meta, X (Twitter), Snapchat ve Discord’un CEO’larının, 31 Ocak 2024’te çevrimiçi çocuk cinsel istismarı konusundaki iddialara yanıt vermek üzere ifade vereceğini açıkladı. Senatörler Dick Durbin ve Lindsey Graham, Discord ve X’in başlangıçta katılmaktan kaçındığını ve mahkeme celbini reddettiğini söyledi.

Durbin ve Graham, duruşmanın, beş şirketin işbirliği yapmasının ardından CEO’ları dinlemek için bir fırsat olduğunu ifade etti.

TikTok Kullanımını Engellemeyi Öngören Yasa Tasarısı

Ayrıca, Biden yönetiminin, ABD’de 150 milyondan fazla kullanıcı tarafından kullanılan TikTok gibi platformların kullanımını engellemeyi öngören yeni yetkiler veren bir yasa tasarısını Kongre’de beklettiği belirtildi.

Çocukları Çevrimiçi Ortamda Korumadaki Başarısızlık

Samsung'un Galaxy Telefonunuzun Sorunsuz Çalışmasını Sağlama Kılavuzu Samsung'un Galaxy Telefonunuzun Sorunsuz Çalışmasını Sağlama Kılavuzu

Durbin ve Graham, duruşmanın, komite üyelerinin en büyük sosyal medya şirketlerinin CEO’larına çocukları çevrimiçi ortamda korumadaki başarısızlıkları konusunda baskı yapma şansı vereceğini ifade etti.

Dev Şirketlerin CEO’ları İfade Verecek

Meta’nın CEO’su Mark Zuckerberg, X’in CEO’su Linda Yaccarino, Snapchat’in CEO’su Evan Spiegel ve Discord’un CEO’su Jason Citron da ifade verecek isimler arasında yer alıyor.

Editör: Ismail Usta