Aksaray’daki küçük Adana’da geçim seracılıktan Aksaray’daki küçük Adana’da geçim seracılıktan



Ülkede birçok mitingde 3308 sayılı yasa ile işe girişlerinin SGK uzun vade sayılmasına yönelik seslerini duyurmaya çalışan mağdurlardan 50 kişilik Konya dernek üyeleri güvenlik noktasında miting alanına alınmadı. Bu kişiler daha sonra polis merkezine götürüldüler. Öte yandan Sayın Cumhurbaşkanının konuşması esnasında miting alanında bulunan mağdurlar tek tek ayıklanarak onlar da göz altına alındılar.

Tek amaçları;
“Çırağa Müjde“ sloganı ile seslerini duyurmaya çalışan staj ve çıraklık mağdurlarının göz altı işlemleri şaşkınlıkla izlendi.

Daha çok kısa bir süre önce sayın cumhurbaşkanımızın
"Hiç cekinmeyin, yüzümüze
hakikatleri haykırın.
Haykırın ki hatamızı görüp
kendimizi düzeltelim”  sözüne kendilerince cevap vermeye çalışan mağdurlar adına  kızgınlıklarını dile getiren federasyon başkanı Murat Bal ise anayasal haklarının ellerinden alınması nedeni ile oluşan kitlesel kızgınlıklarından bahsetti.

Mağdur kitlenin 21. Yüzyılda kendilerini en demokratik yöntemler ile ifade etmeye çalıştığını, vatan ve milletine bağlılığı hususunda şüphe olmayan ülkenin üreten gücü staj ve çıraklık mağdurları adına bugün yapılan uygulamayı kınadıklarını bildirdi

Çocukluk haklarını talep eden bu kitlenin başından taçlanması gerekirken neredeyse kolundan kelepçelendiğini bildiren Bal;

Bu dava bugün bitmedi.  
Yarın tüm  hakları ile yüce Türk milleti önünde tekrar başlayacak bilgisini verdi.

Editör: Vadi Sağdıç