n

n
n Türkiye nin Suriye politikası yüzünden binlerce silahlı askerimizin Suriye sınırında hazır bekletildiğini biliyoruz. Buna rağmen sınırdan giriş ve çıkışların çok kontrollü yapılmadığını tabiri caizse sınır telini kaldıranın bir o yana, bir de bu yana giriş yapar hale geldiğini Suriye sınırımızın resmen delik deşik olduğunu medyadan takip ediyoruz.Türkiye Cumhuriyeti Devleti nin, Suriye sınırının yol geçen hanı olması; ulusal güvenliğimizi tehlikeye atmaktadır.
n
n
n
n PKK terörü gibi bir terörle mücadele eden Türkiye nin, Suriye sınırında yaşanan yasadışı sınır geçişleri ile devlet ciddiyetini kaybetmesi iyiye işaret değildir. Şüphesiz bunun acısı mutlaka çıkar.
n
n Suriye halkına Türkiye nin ilgisi bu bölgeyi cazip hale getirmiştir. Çünkü muhalifler gece Türkiye de kalıp, gündüz sınırı geçerek Suriye ye gidebilmektedir... Bu giriş çıkışlar kesinlikle hayra alamet değildir. Türkiye ye yasadışı yollardan giriş yapan Suriye halkı (Suriyeli muhalifler) Türkiye de beyler ,paşalar gibi ağırlanmaktadır.Türkiye, Suriye sınırında bunları yaşarken Türkiye nin Irak sınırında ne oluyor? Türkiye nin Irak sınırında neler yaşanıyor? Maalesef Türkiye, Irak sınır bölgesinde her gün yeni şehitler vermeye devam ediyor. Çünkü Irak sınırımız yerleşim itibarıyla her türlü ihanete, kalleşliğe ve pusuya müsait...Türkiye; kalleşliği,ihaneti ve pusuyu en çok bu sınırında yaşamaya devam ediyor. Gün geçmiyor ki bu sınırımızdan şehit haberi gelmesin. En seçkin ve en yetişmiş askerlerimizi bile şehit ediyorlar. Çünkü PKK, burada tek başına değil. PKK burada Kuzey Irak tan aldığı destekle daha güçlü ,daha donanımlı. Türkiye aslında bu kalleşliğin ve bu terörün kaynağını çok iyi bilmektedir. Ama nedense o pislik yuvalarının mikrop yaymasına seyirci kalmaktadır. Olan yine Efelere ,Dadaşlara yani vatan evlatlarına olmaktadır, onların anneleri ağlamaktadır. Oysa ki herkesin vicdanlı olması bu gerçeği görmesi gerekir. Aksi takdirde bu şehitlerin kanları, hepimize haram olur. Şehitlerimizin arkasına saklanmayı bırakıp, daima yanlarında olmalıyız. İşte o zaman Suriye sınırında değil ,olmamız gerektiği yerde Irak sınırında tam kadro oluruz. Elbette Irak sınırımız boş değil. Hiçbir PKK lı hain de bu sınırımızı kafasına göre geçemez. Önceliğimiz, Suriye sınırımız değil en çok şehit verdiğimiz yerler olmalıdır. Bunun içinde kararlı ve duyarlı olmak yeter. Bu hepimizin şehitlerimize borcu ve görevidir. Açık söylüyorum. Şehit yakını kimliğimle her şehit haberine isyan ediyor ve kahroluyorum. Ben de her duyarlı vatandaş gibi bu noktada; Suriye halkı mı, şehitlerimiz mi? diyorum...18 Kasım 2012 günü Hakkari Şemdinli de Baklaya Dağları nda 5 şehit verdik. 5 ana kuzusu, beş evin direği kalbimize ok gibi saplandı. Gerçekten bu 5 vatan evladının arkasına saklanmak yerine yanlarında olabilseydik, şimdi bu şehitler olmazdı. Ama biz bu şehitlerde de bunu başaramadık. İlgimiz Suriye halkına olunca bunları unuttuk. Bunun vebali hepimizi uykusuz bırakmalıdır. Bu olayın sorumlusu sadece terör örgütü değildir. Türkiye artık bu gerçeği görmeli ve bu terörü bitirmelidir.
n
n
n
n Benim askerimin, benim vatandaşımın canı da, malı da Suriye halkının canından ve malından ileridir. Buna göre hareket edilmelidir.Niye Irak sınırımız yıllardır PKK nın geçiş yolu? Bu yüzden şehitler ülkesi olduk. Bu sınırımız Suriye sınırından daha mı önemsiz ki Türk askerini Irak ın karşısına sınırımıza dikmiyoruz? Türkiye nin safı şehitlerinin yanı olmalıdır. 5 asker şehidimize Allah tan rahmet yakınlarına sabır diliyorum. Bir kez daha Türkiye nin başı sağolsun...
n