Bundan 15 -20 yıl önce Samsun'un batı yakasındaki Atakum gelişirken, son birkaç yıldır da doğu yakasındaki Tekkeköy İlçesi sürekli gelişiyor ve büyüyor. Samsun ölçeğindeki en önemli yatırımlar, Tekkeköy'e yapılıyor. Gerek konumu, gerekse ulaşım zenginliği Tekkeköy'ü adeta cazibe merkezi haline getiriyor.

Yakın tarihte hizmete giren belediye hizmet binası, görenleri hayran bırakıyor. Bu binanın bir benzerini Karadeniz Bölgesi il ve ilçelerinde göremezsiniz. Çünkü basında yer aldığına göre Karadeniz Bölgesi'ndeki en büyük ve en modern hizmet binası olma özelliğine sahipmiş. Diyeceksiniz ki, Tekkeköy Karadeniz Bölgesi'nin en büyük ilçesi mi? Hayır. Karadeniz Bölgesi'nde 18 il var. Büyükşehir olmayan illerdeki merkez ilçeler hariç 18 ildeki toplam ilçe sayısı 181.

Karadeniz Bölgesi illeri arasında nüfus açısından en büyük ilçesi bizim Samsun'un İlkadım İlçesi. Samsun'un ilçe sayısı 17. Samsun ölçeğindeki ilçeler nüfus büyüklüğüne göre sıralandığı zaman Tekkeköy, 8.sırada yer alıyor. Karadeniz Bölgesi'ndeki toplam 181 ilçe sıralamasında da ancak ilk 20'ye girebiliyor.

Bu sonuçlara göre siz benim Tekkeköy Belediye Başkanı Sevgili Hasan Togar'ı eleştirdiğimi düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Bu durum sevgili başkanın ufkunun ne kadar geniş olduğunu, ne kadar vizyon sahibi olduğunu, Tekkeköy için gelecekte daha neler yapmayı planladığını, önümüzdeki 10 yılda ilçe nüfusunun bugünkü nüfusu ikiye hatta üçe katlayacağını düşünmüş olamaz mı? Ben bu vesile ile Tekkeköy'ün yeni hizmet binasının tüm Tekkeköy halkına hayırlı uğurlu olmasını diliyor, başkanı da kutluyorum.

Diyeceksiniz ki, Tekkeköy halkının tüm sorunları bitmiş, dört başı mamur mu olmuş? Evet demeyi çok isterdim ancak çok sayıdaki ailenin Tekkeköy Belediyesi'nin imar işlerinden dolayı mağdur ve hatta perişan olduğunu ne yazık ki hatırlatmam gerekiyor. Olayın özü kısaca şu: 1968 yılında küçük çaplı borularla eski bilindik adıyla Azot Bakır'a su taşıyan yaklaşık 5 yıl öncede iptal edilen şu anda kullanılmayan ve özel sektöre geçen boru hattının geçtiği alanda taşınmazları olan kişilere Tekkeköy Belediyesi hat iptal edildiği için arsa tapusu vermiş hak sahipleri de arsa üzerinden emlak vergilerini ödüyor.

Vatandaş elindeki arsa tapusu olan arsaya inşaat yapmak istiyor. İnşaat yapma izni çıkmıyor. Vatandaş dilekçe hakkını kullanıyor, Tekkeköy Belediyesi, DSİ 7.Bölge'ye yazı yazıyor bu kullanılmayan boru hattını kaldırın diye. Vatandaş bir daha dilekçe yazıyor, bizim mayıs ayında verdiğimiz dilekçenin akıbeti ne oldu diye. Çıt yok.