Anadolu’nun lezzetleri Muş’ta vatandaşlarla buluştu Anadolu’nun lezzetleri Muş’ta vatandaşlarla buluştu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afganistan’daki eğitim merkezine eğitim, spor malzemesi ve donanım desteği sağladı.

Afganistan’da, yaklaşık 60 yetim ve ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının eğitim gördüğü Afganistan Eğitim Merkezine, TİKA tarafından sağlanan eğitim malzemeleri ve donanım ekipmanları temin edildi. Teslim törenine, TİKA Kabil Koordinatörü Fazıl Akın Erdoğan, Afganistan Eğitim Merkezi Sorumluları, TİKA Kabil Ofis personeli, eğitim merkezinde görevli öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Teslim edilen malzemeler arasında çift katlı ranzalar, yataklar, nevresim takımları, halılar, klimalar, buzdolapları, çamaşır makineleri, elektrikli süpürgeler, sıra-masa takımları, bilgisayarlar, bilgisayar masaları, ders çalışma masaları, kitaplıklar ve masa tenisi ekipmanları yer alıyor.

Merkezdeki öğrenciler, çoğunlukla lise, üniversiteye hazırlık ya da üniversite öğrencilerinden oluşuyor. Merkezde dini eğitimin yanı sıra Türkçe, İngilizce, matematik, fizik, kimya, spor ve ahlak dersleri veriliyor.

Kaynak: iha