Sinop’un Türkeli Orman İşletme Müdürlüğü tarafından orman yangınlarıyla mücadele için "Orman Benim" kampanyası başlatıldı.

Türkeli ilçesinde orman yangınlarının önlenmesi, yangın sayılarının ve şiddetinin azaltılarak çevreye olan zararın en aza indirilmesi ve vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla "Orman Benim" kampanyası düzenlendi.

Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü’nün 81 ilde aynı anda başlattığı “Orman Benim” etkinliği Türkeli ilçesinde de gerçekleştirildi.

Türkeli Kaymakamlığı koordinesinde Türkeli Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Düzler köyü Yılanlık mevkiinde düzenlenen etkinliğe, İlçe Kaymakamı Safa Kahraman, Belediye Başkanı Veysel Şahin, protokol üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Sinop’ta "Ailemiz İstikbalimiz" yürüyüşü Sinop’ta "Ailemiz İstikbalimiz" yürüyüşü

Düzenlenen kampanya ile ormanlar, yerleşim yerleri ve tarım alanları yangınlara karşı daha dayanıklı hale getirilerek, vatandaşlarda temiz orman hassasiyeti oluşturulması hedefleniyor.

Kampanya kapsamında, yangın öncesi önleyici tedbirler çerçevesinde, Düzler köyü Yılanlık mevkisi orman yangınına neden olabilecek yanıcı maddelerin temizlenmesi çalışması gerçekleştirildi.

Kaynak: iha