n

n

n İlkadım Sanat Merkezi ve Samsun Filarmoni Derneği artık bütün uluslararası sanat kuruluşlarının bilgisinde ve ilgi alanında.

n

n Bir yıllık bir süreçten bu yana sessiz sedasız ama etkili ve kararlı bir çalışma içinde olan bu kurumlar, önce bir filarmoni orkestrasını hayata geçirdi. İlk konserde dünyaca ünlü orkestra şefi Paulo Savio yönetiminde sahne alan orkestra ikinci konserinde dünyanın en önemli keman virtüözlerinden Valery Vorona’yı solist olarak ağırladı. Filarmoni Orkestrası bu yaptığı konserlerde kendi seyirci kitlesini başarıyla oluşturmanın yanında iki ustanın geldiği ülkelerde önemli kültürel bağlar kuruyor. Bu bağlamda hem Moskova hem de İtalya ile önemli ortak proje çalışmaları sürüyor.

n

n İlkadım Sanat Merkezi, bu yılın haziran ayında yepyeni bir projeye imza atıyor. İtalya’nın dünyaca ünlü opera sanatçısı Bruno Baglioni Master Class çalışmaları için beş günlüğüne Samsun’a geliyor. İlkadım Sanat Merkezi’nde 14 genç operacı ile yapacağı çalışmaya İstanbul Ankara ve diğer illerden genç opera sanatçıları katılacak. Bruno Baglioni beraberinde İtalya’nın ünlü opera organizatör acentelerinden kızı avukat Priscilla Baglioni ve Pisa Operası başkorepetitörü Roberto Moretti’yi getiriyor. Gördüğünüz gibi ustalarımızın geçtiği yollar, gençlerimizi Samsunumuzu dünya ölçeğinde ciddi bağlantılara götürüyor.

n

n Sanat ancak İstanbul’da, Ankara’da olur diyenlere inat Samsun’da da taş yapılar sessiz sedasız kuruluyor.

n

n Ve İlkadım Sanat Merkezi yöneticileri Köln şehri üzerinden Almanya ile de önümüzdeki günlerde ciddi ortak projeler üzerinde çalışıyor. Ayinesi iştir kişinin

n