İnsanın başarılı olabilmesi için önce yapacağı şeye inanması gerekir.İnanmadan insan güç toplayamaz.İnanmadan karşı koyamaz; risk alamaz. Kendisine ait olan bir inançtan yola çıkarak ve kalpten hareket ederek başarılı olunur. İnsan, vizyon sahibi ise ve inandığı değerleri yaşıyorsa başkalarına ilham verir, ifade kazandırır; rehberlik eder ve harekete geçirir.
Vizyonumuz hedeflerimizin ileri doğru akacağı büyüklüğün kaynağıdır. Ve bu büyük vizyonumuzun merkezinde belirli değerler olmalıdır. Bu vizyonun değişmez ilkesi , sürekli öğrenme, gelişme ve dürüstlüktür. Tarihsel olarak vizyon sahibi radikallere karşı büyük bir saygımız olmuştur. Her ne kadar Socrates, Gandi küçümsenmiş ve cezalandırılmış olsalar da bireysellikleri ve vizyonları büyüklüğü yaratmıştır. Albert Einstein, Büyük ruhlar, her zaman sıradan zihinlerin vahşi muhalefetlerine maruz kalmıştır. demiştir.
Büyük bir vizyon sıradanlıktan ileriye giden bir ruhla kazanılabilir. İnsanın büyük ideallerini taşırsa, insanı kalabalıklardan ayıracak ve büyük vizyona ulaştıracaktır. Büyük vizyon, insanın kendisine ait varoluşunun devamıdır. Otantiklik, vizyonun sizden gelmesi demektir. Sizin kim olduğunuzdan yola çıkar. Vizyonunuz olmadan hangi yöne gideceğimizi bilemeyiz. Durumların, olayların, insanların peşinden sürükleniriz. Vizyon yolculuğun başlangıç noktasıdır. Vizyon büyük bir amaçla ideal geleceği yaratmaktır. Yapacağimiz bütün işlerde, planlamalarda çekirdek rol oynar.
Burada sadece bir yaşam oluşturmak için bulunmuyorsunuz. Büyük bir vizyon, umut ve başarı ruhuyla dünyayı daha iyi yaşanır hale getirmek için buradasınız. Dünyayı zenginleştirmelisiniz ve bu görevinizi unutursanız kendinizi fakirleştirirsiniz.
İş dünyasının vizyon kavramına önem vermesi ve incelemesi daha büyük amaçlara ulaşmak için yollar araması bundandır.
Vizyon olmaksızın insanlar çürür. Hayal ettiğimiz hayatı yaşamamızın yolu büyük düşünmekten ve vizyon sahibi olmaktan geçiyor.