Kültür ve Turizm Bakanlığı,

Güzel Sanatlar Genel Müdürü
Doç. Dr. Murat Salim TOKAÇ sayesinde
Ülke çapında
Ve bu yıl 18.si düzenlenen
Devlet Türk Süsleme Sanatları Yarışması
Ödül Töreni
30 Kasım Pazartesi günü Samsun’da gerçekleşti.
Uzunca yıllar Samsun’da yaşamanın
Doğumla olmasa da yaşamla Samsunlu olmanın tecellisi olarak Samsunumuza ayrıcalık göstermiştir. Malumunuzdur Samsunumuzun güzide doktorlarından neyzen büyük üstat Dr. Turgut TOKAÇ Beyin oğullarıdır. Samsun ayrıcalığı için kendilerini saygıyla sevgiyle selamlıyoruz.
En az ödül töreni kadar kıymetli bir başka gelişme ise yarışma sonucu dereceye giren ve sergileme kazanan eserlerin, Samsun Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde sergileniyor olmasıdır.
Atatürk Kültür Merkezi’nde
Samsun Devlet Güzel Sanatlar Galerisi
Yılın en prestijli sergisiyle sizleri bekliyor yani.
Tam olarak 7 dalda;
-Hüsn-i Hat
-Tezhip
-Minyatür
-Çini Deseni
-Ebru
-Kalemişi
-Katı
Dallarında Türkiye 1.leri 2.leri 3.leri ve Sergileme kazanan eserler bu
sergide yer almaktadır.
Sadece kendi kültürümüzü onurlandırmak değil, medeniyetimizin sanata ilişkin imzası “anlam ve kavram dünyası” sizleri bekliyor olacaktır.
Sn. TOKAÇ’ın ifadesiyle:
“Süsleme sanatlarımız ve köklü geleneğin sayısız ürünleri, bin bir renk ve sonsuz desende, bazen bir parça kâğıt, bazense kıymetine paha biçilemeyen atlas kumaşlar üzerinde, kah bir gelin kızın çeyizinde, kah bir hünkarın hediyeleri içinde kendine yer bulmuştur. Çağlar boyunca kültürümüz, zevk, duyuş ve yaşayışımızın incelikli ürünlerini oluşturan Türk süsleme sanatları; mimari başta olmak üzere, günlük hayatın tüm dönüm noktalarında sanatsever milletimizin gönlünde ve zihninde her zaman itibarlı bir konuma sahip olmuştur.
Bu çerçevede geçmişten günümüze, atalarımızdan gençlerimize yadigar olacak kadim ve köklü bir anlayış ile incelikli bir zevkin, en son ürünleri yer almaktadır.” Bu sergide.
11 Aralık 2015 Cuma gününe kadar açık olacak sergiyi çocuklarınızla arkadaş ve dostlarınızla gezmek, onlara gerçek anlamda iyilik olacaktır
Emeği geçen herkese şükranlarımızı sunar
Karadeniz’in incisi Samsunumuza daha nice ayrıcalıklı günler yaşamasını dileriz.
Güzel günlere uyanın
Sağlıcakla kalın efendim.