İmkanlar tesadüfi olabilir ama hiçbir başarı zahmetsiz değil...
Emek ve yürek ortaya konulmadan hedefe ulaşılmıyor...
Dün böyle bir öyküyü yaşayarak gördük...
Borsan Grubu nun yatırımcısı olduğu Karadeniz in en büyük özel hastanesi, o yüreğin ve emeğin simgesi adeta...
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ın; Medicana nın açılışında, birkaç kez Adnan Ölmez e
teşekkür etmesi işte bu yüzdendi...
Samsun da onlarca olsun, kim istemez?..
Bu şehirde aş ve iş üreten herkese destek olmanın kişilerden çok Samsun u büyüttüğünü görmek lazım....

* * *

Kansas taki bir okulda iki kardeş çalışıyordu ve her sabah sınıftaki sobayı yakmak onların göreviydi. Soğuk bir günün sabahı, kardeşler sobayı temizledi ve odunla doldurdu. Birisi bir şişe gazı odunların üstüne döktükten sonra ateşe verdi. O anda öyle bir patlama oldu ki, eski bina sallandı.
Patlama sırasında büyük kardeş öldü, diğerinin de bacakları feci şekilde yandı. Daha sonra, şişeye yanlışlıkla benzin doldurulduğu ortaya çıktı. Yaralanan çocuğu tedavi eden doktor, çocuğun bacaklarını kesmenin daha iyi olacağını söyledi. Anne ve babası yıkılmıştı. Zaten bir oğullarını yitirmişlerdi; şimdi de diğer oğulları bacaklarını kaybedecekti. Fakat inançlarını kaybetmemişlerdi.
Doktora kesme işlemini ertelemesini rica ettiler. Doktor kısa bir süre için bunu kabul etti. Anne ve baba, çocuklarının bacaklarının iyileşmesi için dua ediyor ve her gün doktordan kesmeyi bir gün daha ertelemesini istiyorlardı. Bu, iki ay sürdü. Doktorla her gün tartışıyorlardı. Bu arada çocuklarını bir gün tekrar yürüyebileceğine inandırıyorlardı. Çocuğun bacakları kesilmedi ama sargılar açıldığında, sağ bacağının diğerinden altı santim daha kısa olduğu ortaya çıktı. Sol ayağındaki parmaklar da neredeyse yoktu. Fakat genç adam kararlıydı. Acılar içinde kıvranmasına rağmen, her gün egzersiz yaptı ve nihayet bir iki adım atmayı başardı.
Genç adam; daha sonra koltuk değneklerinden de kurtuldu ve yürümeye, sonra da koşmaya başladı. Bu genç adam koştu, koştu ve koştu. Neredeyse kesilmek üzere olan bacakları ona bir dünya rekoru bile kazandırdı. Bu genç adam, Glenn Cunningham dı.
Dünyanın En Hızlı İnsanı olarak tanınan gence, Madison Square Garden da yüzyılın sporcusu unvanı verildi.

* * *

Bugününüz dünden daha iyi olsun. Huzurlu ve sağlıklı günler dileğiyle...