Paylaşmasını bilmeyen, hep başkasından almaya alışmış insan tipidir, bencil insan tipi. Bu sebepten oldum olası bencil insanlardan hoşlanmam.

Çalışmakla, taş taş üstüne koymakla; tasarruf yapmakla bencilliği birbirine asla karıştırmamalıyız. Biriktirmeden ,büyütmeden neyi paylaşacağız? Bencillik bir bakıma bir hastalık durumudur. Kişinin mizaç ve karakteriyle ilgilidir. Paylaşmak, bölüşmek bir gönül işidir. Her şeyi olmasına rağmen hiç kimseye bir damla bile olsa koklatmayan bir anlayış durumudur bencillik. Biraz da nasip işidir. Paylaşmak çok geniş bir kavramdır. İçini ne ile doldurduğumuza bağlı. Sevgi,aşk, para ve zaman ;her şey paylaşılabilir. Dostluklar da ...İnsanların zor zamanlarında yanında olmak , üzüntülerini ve sevinçlerini paylaşmak da bir bakıma yardımlaşmaktır.

Demek ki bencillik çoraklaşmış topraklar gibi verimsizdir. Kimse bencil bir ortamda bulunmak istemez. Bencillik insana ters bir kavram. Buna rağmen her toplumda bencil insan vardır ve olacaktır. Bencillik insani bir kavram değildir: Huzur ve mutluluk bencilliğin olduğu yerde oluşmaz.

Bencil toplumlarda hakiki kahramanlar çıkmaz."Hakiki kahramanlar, felaket yağmurları altında başkaları için saadet çiçekleri toplayanlardır."Hepimiz kahraman olamayabiliriz. Fakat iyi bir insan olabiliriz ve öyle yaşayabiliriz.