Samsunspor 5. maçı da geride bıraktı. Bolu deplasmanından puansız döndü. Sıkıntılı günler devam ediyor.
Olmuyor. Olacak gibi de durmuyor. Bu kumaştan bu kadar elbise çıkıyor. Sahaya çıkan kadro, verilen mücadele, oynanan oyun yetmiyor. Galibiyet hasreti devam ediyor. Ümitler hep bir hafta sonraya kalıyor.
Malzeme bu, durum bu.
Şimdi herkes gelecek teknik direktörü bekliyor. Çeşitli rivayetler uçuşuyor havada.
Kim gelirse gelsin değişen bir şey olacak gibi değil. Kimsenin elinde sihirli değnek yok. Kadro yapısı, kalitesi, kapasitesi ortada. Geride kalan 5 hafta her şeyi apaçık ortaya koydu. Anlaşılan oyuncu topluluğu da devre arasını beklemeye başlamış şimdiden. O yüzden diyorum yeni gelecek hocanın elinde sihirli değnek yok ve kısa vadede değişen pek bir şey olmayacak.
Bu durum, Samsunspor taraftarını, bu renklere gönül veren herkesi kahrediyor.
Samsunspor yönetimi de hala bu kulübü bu hale biz düşürmedik, savunmasıyla karşımıza geçiyor. Basın toplantısı düzenleyen yönetim kurulunun tek savunması bu.
Evet mali yönden yaşanan sıkıntıların birinci dereceden müsebbibi mevcut yönetim değil. Doğruya doğru.
Ama sportif açıdan göreve geldiği günden bu güne kadar üstüste yapılan hataları da gözardı edemeyiz. O hatalardır bugün bu takımın aciz hale düşmesinin nedeni.
Play-off finali oynamış bir takımın hocasından başlayarak kadronun büyük bir bölümünü gönderen de sizden önceki yönetimler mi?
Ümit Özat faciasını bu şehre yaşatanlar da mı sizden öncekiler?
Engin Korukır başarısızlığını kabullenip geçen sezonun son maçı öncesi istifa ettiğinde onun istifasını kabul etmeyen, bununla da yetinmeyip sezona onunla başlayan da mı öncekiler?
Transfer yasağını bile bile Ekigho'yu elde tutamayan, Ivanov'a imza attıramayan, en ihtiyacımız olduğu dönemde Musa Aydın'a jübile yaptıran da mı sizden önceki yönetimler.
Bu liste uzayıp gider.
Hafta içi düzenlenen basın toplantısında ben bu soruları başkana sorabilirdim.
Ama imkan bulamadım. Çünkü o toplantıya ne hikmetse çağrılmadım.
Çağrılsaydım sorardım.
Samsunspor'daki manzara bu.
Bu manzaranın sonucu da böyle oluyor.