MEB,müfredatı yeniden değiştiriyor.

Pekala,daha bilimsel,üretime dönük,çağdaş değerlerin benimsetilerek dünyanın gelişmiş ülkelerinin yakalanmasını hedefleyen bir eğitim sistemi mi geliyor?

Tabii ki hayır.

12 Eylül'le başlayan eğitimin içeriğini dini temellere oturtma projesi devam ediyor.

Cumhuriyetin eksik de olsa kazandırdıkları ortadan kaldırıldı son yıllarda. 37 yıldır çoğu tarikatçı bakanlar ve kadrolar eliyle eğitimin içi boşaltılarak; düşünmeyen, araştırmayan, sorgulamayan; bencil, tüketici, gerici, ırkçı ve lümpen bir kitle oluşturuldu. Bugün ortada dolaşan liyakatsiz, bilgisiz, kaba kalabalıklar, bu uygulamaların sonucudur.

Siyasi rakiplerini etkisiz kılmak adına, tarikatlara verilen tavizler ve devredilen eğitim sisteminin sonucunu gördük: 'Alnı secdeye varanların hizmet hareketi' nin neredeyse ortada devlet diye bir şey bırakmadığını, sistemi onarılamayacak biçimde yıkan o mantığın ardıllarının hala işbaşında olduklarını da görüyoruz.

4+4+4 sistemiyle ayrılan okullar sonucunda, ilkokuldan sonra iki başlı bir sistem uygulanıyor. 9-10 yaşındaki çocuklar, imam hatip ortaokullarında ayrı sınıflarda, ayrı katlarda, hatta ayrı binalarda okuyor. Bu okullardaki öğrencilerin davranışlarında ciddi sorunlar yaşandığını ve kamuoyunun gündemine hiç de hoş olmayan haberlerle geldiklerini de duyuyoruz.

Ortaokulu ve liseyi birbirlerini görmeleri bile yasaklanarak okuyan bu çocuklara 'ötekilere karşı','cihad'ı bir değer olarak öğretirseniz, 18 yaşına gelip liseyi bitirdiklerinde, karma eğitim görmüş insanlarla aynı toplumda birlikte uyum içinde yaşayabileceklerini düşünebiliyor musunuz?

Biz geçen yüzyılı kaybetmiş bir toplumuz.Bugün bunun bedelini ödemekteyiz. Çocuklarımızın geleceğinin, Selefi, Bedevi Ortadoğu toplumlarının kaderlerine benzemesini istemiyorsak, çağdaş dünyaya sırtımızı dönemeyiz.

Eğitimde 'bilim'i azaltıp 'din'i çoğaltarak sorunları çözmek, uygar dünyanın saygın bir üyesi olmak mümkün değildir…