Dünyanın tek 'Çocuk Bayramı'na sahip ülkemizin çocuklarının çoğu, yaşadıkları sosyal ve ekonomik zorlukların yarattığı koşullar yüzünden bu bayramı bile ağız tadıyla kutlayamamaktadırlar.

Önümüzdeki hafta 1 milyon 200 bin ortaokul son sınıf öğrencisi çocuğumuzun gireceği TEOG(Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş)sınavı yapılacak.Bu çocuklar değil bayramı, yemek yemeyi bile unutmuş haldeler. Çoğu iki haftadır doğru dürüst okula gitmiyor.Hepsi sınav nedeniyle büyük bir gerginlik yaşıyor… Sadece onlar mı? Veliler, öğretmenler de öyle!..

Yapılan araştırmalar, eğitim ve gelecek kaygısını daha küçük yaşlarda hissetmeye başlayan çocuklarımızın hiç de iyi bir ruhsal durumda olmadıklarını gösteriyor!

OECD'nin uluslararası öğrenci değerlendirme programı, PISA, "Öğrenci ferahı" araştırmasının sonuçlarını yayınladı. 72 ülkeden 540 bin öğrencinin katıldığı çalışmaya göre, en mutsuz öğrenciler Türkiye'de.


Buna göre, Türkiye'nin çocukları; 'Yaşam Memnuniyeti' sıralamasında son sırada yer alırken, en mutlu öğrencilere sahip ülkeler sırasıyla; Meksika, Finlandiya ve Hollanda oldu.

Bu araştırmaya göre,15 yaş düzeyindeki öğrencilerin 28.6'sı hayatından hiç memnun değil. Bu oran diğer ülkelerin neredeyse üç katı. Bunun nedenlerinin başında çocuklarımızın eğitim ortamı geliyor.

Türkiye'de on öğrenciden altısı,'Sınava iyi hazırlanmasına rağmen çok kaygı duyduğunu' ders çalışırken stres yaşadığını' belirtiyor.

Sınav kaygısını küçük yaşlarda yaşamaya başlayan çocukların mutsuzlukları, şiddet, uyuşturucu, intihar gibi olumsuzlukları da beraberinde getiriyor.

Çocuklarımızı bir an önce bu durumdan kurtarmalıyız!

Onlara yapılabilecek en büyük iyilik belki de bu olur!

O zaman çocuklarımız mutlu olur…

'eğlenin çocuklarım, eğlenin

gülün, oynayın, koşun, bağırın

egemen bir ülkede

özgür ve mutlusunuz!..' dizelerini çocuklarımızın mutluluk içinde söyleyecekleri nice bayramlar kutlaması dileklerimle…