Teknoloji çağındayız. Dijital devrim geliyor. Her şey değişiyor, dönüşüyor.
Medya da aynı hızla kendini yeniliyor, dönüştürüyor.
***
Günümüzdeki medya gücüne daha yakından bakarsak gördüğümüz yapılanma şudur: Yerel medya bölgesel medya, ulusal medya, küresel medya.
Bu geniş yapılanma dünyayı baştan başa iletişim ağı ile örmüştür.
***
Arjantin'de düzenlenen futbol karşılaşmasını Kanada'da gerçekleştirilen uluslararası konferansı Avustralya, Sydney'deki tenis turnuvasını Stockholm'den canlı yayınlanan ödül törenini saniyesi saniyesine evinizdeki koltuğunuza kurularak izleyebilirsiniz.
Dünya evinizin içindedir.
***
Ama sizin kentinizin radyosu, gazetesi, televizyonu yoksa bir sokak ötede ne olup bittiğini bilemezsiniz, öğrenemezsiniz.
Kendi yaşadığınız kentinizden habersiz yaşarsınız.
***
Haber Radyo Samsun'un kent orkestrası gibidir.
Onun mikrofonlarından bilim insanları, politikacılar yerel yöneticiler, çevreciler sanatçılar, sporcular, edebiyatçılar, turizmciler mimarlar, mühendisler, engelliler, eğitimciler, bürokratlar, hekimler, hukukçular, sendikacılar ve sade vatandaşlar konuşur.
***
Samsun ile ilgili önerilerini, projelerini, taleplerini, eleştirilerini, beklentilerini ortaya koyarlar Haber Radyo, Samsun'un düşünce platformu gibidir.
***
Farklı düşüncelerin farklı görüşlerin açıklandığı, anlatıldığı herkesin kendisini ifade edebilme şansı bulduğu Haber Radyo.
Kentimizin sevinçlerini, üzüntülerini, coşkularını bizlere aktaran, bizlerle paylaşan Samsun'un kendi radyosu.
***
Samsun yıllardır onları sesleri ile tanıyor. Emekleriyle Haber Radyo'yu bugünlere taşıyan Cumhur Kocaoğlu, Kaan Ali Kolcuoğlu ve tüm programcılara başarı dileklerimle
***
Haber Radyo'nun 5. yılını kutluyorum.