56 ülkede yaşayan 1,5 milyar Müslümanın yaşadığı yoksulluğu , geri kalmışlığın, zülmün ve perişanlığın nedenlerini biri anlatsın bize…

Hiçbirinde neden demokrasi olmadığını,

Hepsinde mezhep ve kabile kavgalarının niçin bir türlü sonlanmadığını,

Krallıklar, hanedanlıklar, oligarşiler yönetimlerinde yoksulluk ve yolsuzluklar girdabında kıvranan halkları biri anlatsın!..

Kraliyet ailesindeki herkesi rehin alıp,' çaldıklarınızın bir kısmını verin, iktidarda kalmamın kefareti olarak büyük hırsıza haraç olarak vereceğim' diyen Suudi krallarını anlatsın biriniz.

Süha Özgermi kılıklı, playboy meşrepli, bencil, açgözlü şımarık Amerikan sınıflarının temsilcisi Trump ile Katar, Kuveyt ve Arabistan'ın bir kalemde 150 milyar dolarlık silah anlaşması yapmalarını…

O silahları, yoksulluk ve susuzluktan ölmekte olan Yemen'deki çocukların üstüne yağdıran, Sudan da açlıktan ölen çocukları görmeyip emperyalizme uşaklık eden kutsal topraklar üzerindeki şarlatanları anlatın mesela..

Kırk yıl önce 'şeriat isteriz!' deyip Ayetullahları(Allah'ın sözcüleri) ülkenin başına bela edenler, şimdi zengin ülkelerinde yolsuzluk ve yoksulluk içinde feryat ediyorlar: 'Mollalara ölüm!' diye. Birileri, Sunni tutuculuğu karşısında Şii fanatizmini anlatabilir mi bize?..

Kudüs üzerinden hamaset yapıp, Filistin halkıyla birlikte, İsrail ve ABD emperyalizmine karşı silahlı mücadele vermiş ,kendi yurdunda karıncayı bile incitmemiş, haksız yere idam edilmiş bu ülkenin namuslu gençlerine 'terörist' deyip, İsrail ile iş tutan ve Amerika'ya yaltaklananlar anlatsınlar…

Kadınların bedenleri ve uçkurlarından başka bir şey düşünmeyen alimler(!),

Bademlemeye cevap veren Cübbeliler, çocuk istismarını meşrulaştıran vakıflar, dergahlar, tarikatlar, sözde din adamları anlatsın olup biteni.

Krallar, şahlar, başkanlar, bakanlar, mebuslar, her konuda fetva verenler anlatsın.

Bizi 40yıldır Arap dünyasına, Ortadoğu'ya özendirip bütün kurumlarımızı gerici tarikatlara teslim edenler, FETÖ' den bile ders almayıp hala bu tarikatların sırtını sıvazlayanlar anlatsınlar.

Kadro isteyen işçilere 'çalışıyorsunuz ya!', asgari ücreti az bulanların ise 'eline dizine dursun!' diye azarlandığı 'müthiş büyümüş' ülkemde, kendisine 11 bin yeni kadro tahsis edilen, başkanının altına zırhlı mersedes çekilen, bütçesi üniversitelerin ve birçok bakanlığın toplam bütçesinden daha fazla olan, dokuz yaşındaki kızlarla cima yapılmasına cevaz veren Diyanet İşleri Başkanlığı(DİB)anlatsın!..

Neden tüm İslam coğrafyasının 'Karanlık Ortaçağ'ı' yaşadığını…

Anlatın;

Aklımızı ve beynimizi kimseye kiraya vermedik biz,

Anlarız…