Bir vatan ve bir millet düşünün düşman işgali altında can çekişmektedir. Ama O millet daha son sözünü söylememiş, canına ve vatanın kasteden iç ve dış düşmanlarına tümden teslim olmamıştır. Teslim olmayan kahraman milletin adı Türk Milledir. İşte o Türk Milleti yokluk ve yoksulluk içinde, çok zor şartlar altında onuruna, namusuna, bayrağına, vatanına, ezanına, özgürlüğüne sahip çıkmak için milli ruhu canlı tutan ve kendisine TBMM tarafından başkomutanlık yetkisi verilen Mustafa Kemal Atatürk'e ve arkadaşlarına inanmıştır. Atatürk'ün başkomutanlığında yapıldığı için Başkomutanlık Meydan Muharebesi adıyla da bilinen Büyük Taarruz 26 Ağustos 1922'de başlamış 30 Ağustos günü Dumlupınar'da zaferle sonuçlanmıştır. Bu savaş kesinlikle sıradan bir savaş değildir.30 Ağustos Zaferi Türk ordusunun ve Türk milletinin işgalci düşman güçlerine attığı büyük tokadın adıdır. Çünkü düşman savaş meydanından canını kurtarmak için kaçmak zorunda kalmıştır. Kaçan kurtulmuş, kaçamayanlar ise Dumlupınar'da Türk vatanını işgal etmenin en ağır bedelini canlarıyla ödemişlerdir.

Türk ordusunun ve Türk milletinin Anadolu'nun içlerine kadar giren işgalci düşman güçlerine artık bu toprakları terk edeceksiniz ya da bu ülke topraklarına gömüleceksiniz dediği 30 Ağustos günü Türk Milleti için gerçekten çok anlamlı bir gündür.30 Ağustos Zaferi kurtuluş savaşımızın altın tacıdır. O büyük fotoğrafa milletçe doğru bakmak zorundayız. Vatanımızı işgal ettiler, yenildiler ve kaçtılar… Kaçarken de arkalarına bile bakamadılar. Kalleştiler, haindiler ama gerçekten çok korkaktılar. Ne direnebildiler ne de dayanabildiler, tam geldiler eksik gittiler. Şehit olduk, gazi olduk, destan yazdık direndik ve vatanı mızı savunduk. Bu vatandan işgalci kalleş düşman güçleri böyle atıldı. 30 Ağustos Zaferi böyle kazanıldı. Bu vatan böyle kurtuldu. Gerçekten olanaksızı başardık. O büyük Zaferin adını bütün dünyaya 30 Ağustos Zaferi, başkomutanının adını da ATATÜRK diye duyurduk. Bundan daha anlamlı ve daha güzel ne olabilir? Bu yüzden 30 Zaferi'ni, Zafer Bayramı diye kutluyoruz. Çünkü 30 Ağustos Türk milletinin zaferidir. Türk ordusunun gurur günüdür.

Kim Türk milletine düşmanlık ederse, kim Türk vatanına göz koyarsa Türk milletinin 30 Ağustos Zaferi'ni unutmasın. 30 Ağustos zaferi nedir, okusun araştırsın. Bu yüce millet ve onun kahraman ordusu dün olduğu gibi bugünde bu coğrafyada düşman çizmesine canı pahasına asla müsaade etmez ve etmeyecektir. 30 Ağustos Zafer Bayramı milletimize ve onun kahraman ordusu, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne kutlu olsun.

Büyük Zafer'in 96'ncı yıldönümünde bir kez daha Atatürk'e, silah arkadaşlarına, şehitlerimize gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Şehitlerimizin ve ebediyete intikal eden gazilerimizin ruhları şad, mekanları cennet olsun. Bütün şehitlerimizin ve gazilerimizin önünde saygı ile eğiliyoruz.