Samsunspor geride kalan 6 haftada, 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı.
Sezona şampiyonluk parolası ile başlayan ancak ilk haftalarda istediği sonuçları alamayan Samsunspor, üst üste oynadığı 3 lig maçını kazanarak kendine geldi.
Ligde üçte üç yapan Samsunspor'un şimdi ki hedefi cumartesi günü sahasında oynayacağı Gaziantepspor maçın kazanarak dörtte dört yapmak.

Sancaktepe Belediyespor maçının ardından kadroda yapılan değişikliklere birde bazı oyuncuların performansında ki yükselme eklenince her maç artarak Samsunspor'un sahada oynadığı futbolun seyir zevki de yükselmeye ve buna paralel olarak galibiyetlerde peş peşe gelmeye başladı.
Şimdi sırada cumartesi günü oynanacak olan Gaziantepspor maçı var. Rakibin durumuna bakılmaksızın en zor rakibe hazırlanıyor gibi çalışılmalı ve o motivasyonla sahaya çıkılmalı.
Samsunspor tarihinde ilk kez mücadele ettiği TFF 2. Lige alışmaya çalışırken, peşinden giden taraftarı ve basın mensupları da birçok zorluklarla karşılaşıyor.
Maçların oynandığı statların fiziki şartlarının uygun olmaması nedeni ile taraftar dışarıda kalıyor, Samsunsporlu yöneticiler protokol tribününe sığmıyor, basın mensupları oturup yazı yazacak bir yer ve masa bulamıyor.
O kadar ki. hakemlerin faul ve ofsayt uygulamaları bile bu ligde çok farklı. Bizlerin faul dediğimiz birçok pozisyon normal mücadele kabul edilerek devam ettiriliyor.
Yani oyun çok temaslı oynanıyor. Faul pozisyonlarında zaman zaman avantaj kuralını uygularken ofsayt ta hiçbir şekilde avantaj kuralı uygulanmıyor. Top ayaktan çıktığı zaman ofsaytta bir oyuncu varsa direk bayrak kalkıyor ve orta hakemde düdüğü çalarak oyunu durduruyor. Topun kime gittiği hiç önemli değil. Bunun gibi birçok kuralın lige özgü uygulandığı bu ligden bu sezon mutlaka kurulmamız lazım.
Kısacası Samsunspor camia olarak bu lige alışık değil. Bu sezon içinde bulunduğumuz şartlara bakmadan, olağanüstü hal kabul ederek mücadele edip sezon sonunda bu ligde ki misafirliğimizi sonlandırmamız ve adım adım layık olduğumuz Süper Lig'e yükselmemiz lazım. Samsunspor'un yönetim ve oyuncu kadrosu bunu başaracak güçte olduğuna inanıyorum.