Son 3 maçını kazanan Samsunspor'un 7. haftadaki rakibi Gaziantepspor'du.

Gaziantepspor, Samsunspor'u geçen sezon genç kadrosu ile sürpriz bir şekilde mağlup etmiş ve kaybedilen o 3 puan ile Samsunspor küme düşmüştü. Gaziantep'te oynanan o talihsiz maçın ardından iki takım Samsun'da karşı karşıya geldi.

Üçte üç yaparak bu maça çıkan Samsunspor kazandığı maçlarda görev yapan oturmuş kadrosundan sadece sakat olan kaptan Ercan yazıcı yoktu. Yerine Nuri Terliksiz oynadı.

Maddi sıkıntılar ile boğuşan ve transfer yasağı olan konuk ekip Gaziantepspor yine genç bir kadro ile Samsun'a geldi. En genci 17, en yaşlısı 22 yaşında olan oyuncularla maça başlayan Gaziantepspor ile şampiyonluğa kadro kuran ve tecrübeli oyunculardan oluşan Samsunspor'un arasındaki karşılaşma beklenildiği gibi oldu.
Samsunspor maça hızlı başladı ve ilk dakikalardan itibaren gol pozisyonları bulmaya başladı. Rakip Gaziantepspor, Samsunspor'un baskısını kırmak için ilk dakikadan itibaren kalecisi ile zaman çalmaya çalıştı ancak bu da fayda etmedi. 8 ve 10 dakikalarda üst üste Bahattin'in golleri geldi ve maç adeta o dakikada bitti. Samsunspor üstün oyununu maç sonuna kadar sürdürse de yakaladığı pozisyonları gole çeviremeyince 2 dakika arayla gelen goller skoru belirledi.
Samsunspor'un aklı çarşamba günü deplasmanda oynayacağı Bodrum Belediyesi Bodrumspor maçındaydı. Skoru bulduktan sonra fazla efor sarf etmemeyi tercih etti. Oyuncu değişiklikleri dahi o yönde yapıldı ve kart sınırında olan oyuncular oyundan çıkarıldı.
Rakip saman alevi gibi Samsunspor kalesine gelmeye çalıştı. Bu pozisyonların birinde kaleci Furkan'ın elinden seken topu Gaziantepsporlu oyuncu ağlara gönderdi. Maçın hakemi Furkan'a müdahale edildiğini belirterek golü geçerli saymadı. Ceza sahası dışında atılan bu şutu Furkan'ın sektirmesi hiçte hayra alamet değil. Son zamanlar da Furkan'ın performansında gözle görülür bir düşüş var. Artık kaleye atılan her şutta yüreğimi ağzımıza geliyor.
Maçın iş gününe rastlamasına rağmen yaklaşık 10 bin kırmızı beyazlı taraftar yine tribündeki yerini aldı ve son dakikaya kadar desteğini sürdürdü.
Samsunspor aldığı bu galibiyet ile puanını 16 yaptı ve Sancaktepe Belediyespor'un puan kaybetmesi ile ikinci sıraya yükseldi. Samsunspor 8. ve 9. haftalarda şuan 15 puanı bulunan Bodrum Belediyesi Bodrumspor ve Kastamonu 1966 takımları ile zorlu maçlara çıkacak. Bu maçlardan alacağı sonuçlar sıralamada önemli ölçüde belirleyici olacak.