Altıda altı yaparak gittiği İstanbul deplasmanında Bayrampaşaspor karşısında 2 puan kaybederek adeta şok yaşayan Yılport Samsunspor fikstür gereği bu haftada deplasmana gidecek.

Samsunspor'un 11. haftadaki rakibi olan Niğde Anadolu Spor Futbol Kulübü'nün kadrosuna baktığımız zaman tam anlamıyla Altınordu'nun pilot takımı diyebiliriz. Kadrosunun tamamında kaç tane Altınordu'dan kiralık oyuncu var onu bilmiyorum ama son oynadığı Gümüşhanespor karşısında ki ilk onbirine batlığımız zaman 8 tanesinin Altınordu'dan kiralık olduğunu görüyoruz.
Samsunspor'da son haftalarda her şey yolunda diyebiliriz. Bu nedenle oyuncuların performans değerlendirmesini yapmayacağım. Ancak beklentilerin çok gerisinde kalan oyuncular var. Onlar içinde transfer döneminde gereğinin yapılacağından şüphem yok. Sezon içinde takımlarda ve oyuncularda performans yükselmesi ve düşmesi yaşanabilir. Bunu en az yaşayan takım hedefe ulaşır.
Eğer Bayrampaşaspor karşısında ki şanssızlığını ve gol vuruşlarındaki beceriksizliğini bu karşılaşmada da yaşamazsa 3 puan ile döner.
Kırmızı kart cezalısı Erhan Kartal'ın cezasının bitmesi ve sakatlıktan yeni çıktığı için verimsiz olan Bahattin Köse'nin hazır hale gelmesi ile ideal kadrosuyla maça başlayacak olan Samsunspor daha şanslı görülüyor.

Samsun ilimizin futboluna baktığımız zaman Samsunspor'dan başka profesyonel ligde oynayan takım yok. Bölgesel Amatör Lig'de Ladik Belediyespor, Havza Belediyespor ve Çarşambaspor ilimizi temsil ediyor. Ladik Belediyespor lige iyi başlasa da son iki haftada ki düşüşü taraftarını üzdü. Ancak daha ligin başındayız. Karamsar olmaya gerek yok.
Samsunspor'un son oynadığı 3 maçtaki ilk onbirine baktığımız zaman içinde bir tane Samsunlu oyuncu yok. Bir kulübün ayakta durması için altyapıdan oyuncu gelmesi çok önemli. Bu gerçeğin farkında olan Başkan İsmail Uyanık öncelikle tesisleşme anlamında çalışmalarını sürdürüyor.
Başkan İsmail Uyanık ile yeniden yola çıkan Samsunspor'da hedef her yıl bir lig üste çıkarak Avrupa kupalarında oynamak. Her şey hayal etmekle başlar. Temennimiz Bayrampaşaspor beraberliğinin kısa bir mola olması ve Samsunspor'un kaldığı yerden galibiyet serisini sürdürmesidir.