Bu sene üyesi olduğumuz AVCILIK ATICILIK FEDERASYONU'NDA kulüp akreditasyonu denilen uygulama başladı, yani kulübünüz adına 500 TL para yatırıyorsunuz federasyon onaylıyor ve akredite olmuş oluyorsunuz. 2019'da yapılacak yarışmalara katılıyorsunuz.
Peki, yatırmazsanız ne oluyor?
Kulübünüz 2019'da yapılacak yarışmalara katılamıyor ve sporcunuz boşta kalıyor. Anlayacağınız parayı yatıran düdüğü çalıyor.
Bunun ne sporcuya, ne de kulübe bir faydası yok. Sırf amaç federasyonun kasasına para girsin. 2009 yılından beri bu branşta faaliyet gösteren kulüp başkanı ve antrenör olarak ilimizde bu branşta 8 kulüp kurduk ya da kurulu kulüplerde branş açarak atıcılık sporunu Samsun'a tanıttık. 86 sporcuyu branşla tanıştırdık, 5 sporcumuz milli formayı giydi. Samsunumuzun adını milli takımda yazdırdı. Bu kadar yol almışken federasyondan iğne dahi almadık, alamadık. Seçimlerde onlara oy vermediğimiz için muhalif olduk, destek görmedik. Hal böyleyken de şimdi bir de '500 TL yatırıp, faal olun' deniliyor.
Peki, sırf faal olmak, branşı tanıtmak adına kulübünden branş açtığımız yönetimlerden nasıl olacakta 500 TL para isteyeceğiz? Bunun da yorumunu sizlere bırakıyorum...

Kim verir, kimden istersin, Nasıl bulur, nasıl edersin bu parayı. Tabi ki bunlar federasyonun umurunda olmaz. O kasaya girecek paranın derdindedir. Bir de bunun sonunda parayı yatıramayan kulüp iptal ediliyor ve 2020'de yapılacak seçimlerde o kulüp oy kullanamıyor.
Bir de bu para yatırmayan kulüp federasyona muhalifse, tam anlamıyla ballı lokma tatlısı anlayacağınız...
Bizler de uğraşalım, gece gündüz idman yapalım, bu ülkeye oyuncu yetiştireceğiz diye, sporcu her şeyinden fedakarlık etsin ki Milli olacağım diye ama 500 TL yatırmazsan, yarışamıyorsun...
Sonra da spor için, sporcu için çalıştaylar, toplantılar, il müdürlerine baskılar yapılıyor ki yeni yetenekler yetişsin diye...
Kimse kulüpleri, başkanları, hele de antrenörleri toplayıp ne yapıyorsunuz? Ne ediyorsunuz ? Bir derdiniz, sıkıntınız var mı? diye sormuyor.
Hep kağıt üzerinde polyanacılık oynanıyor.
2009 yılından bu yana 2 Samsunlu Spor Bakanı çıkarmış ilimizde, kulüp başkanlığı yapmaktayım. Her yıl form doldurur gönderirim. Daha tek delikli kuruş yardım alamadım. Arayan da olmadı. Allah geçmiş müdürlerimizden razı olsun. Kulüp olarak maddi destek alamasak da Güven Özyurt müdürümüzün destekleriyle şu an kullandığımız tesis yapıldı. Atıcılığın babası Güven Özyurt müdürüm, onun sayesinde oldu her şeyimiz.
Kendisi şu anda nerde? diye sorarsanız, şuan Sinop ilinde araştırma Görevlisi olarak, kendisine tahsis edilen odada oturuyor.
Samsun'a çok sayıda tesis kazandırmış, gecesini gündüzüne katmış, 2 spor bakanı değiştirmiş sporcunun ve sporun babası Sinop'ta odada oturuyor.

Yeni Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Kasapoğlu'na da görevinde başarılar diliyorum. Samsun amatör spor kulüplerinin kendisinden çok büyük beklentisi var, bilinmesini isterim.
Saygılarımla...