Samsunspor ligin ikinci yarısında evinde oynadığı Gümüşhane maçından 3 puanla ayrıldı.Maçı kazandı kazanmasına ama son beş dakika saç baş yoldurttu.

Son anlarda 3 net pozisyonu akıl almaz şekilde harcarken kalesine gelen son top eyvah dedirtti.

Hal böyle olunca da galip gelen bir takımın hocası soyunma odasına alkışlarla değil ıslıklarla uğurlandı.

Hafta boyunca teknik direktör tartışmalarıyla geçmişti.Taner hoca Amed maçı mağlubiyeti sonrası hafta boyunca konuşulan, tartışılan tek isimdi. Başkanın İstanbul 'daki görüşmelerinin sonucu beklendi. Yeni teknik direktörün ismi merak edildi durdu.

Böyle bir atmosferde çıkıldı Gümüşhane maçına. Maça da iyi başladı Samsunspor. İstekliydi, arzuluydu, baskılı başladı. İlk dakikadan itibaren kazanma düşüncesini yansıttı sahaya. 10. dakikada golü de buldu. Maç çok kolay geçecek derken evlere şenlik bir defans hatasıyla skora denge geldi. Şampiyonluğa oynayan bir takımın defansı nasıl böyle komik bir gol yer, anlaşılmaz. Ortada pozisyon bile yokken. Tek oyuncuyla.

Attığı golle olsa gerek daha cesur bir Gümüşhane izledik ilk yarı. Takım olarak topun arkasına geçip oyunu yavaşlatmaya çalışan bir Gümüşhane. Top sürekli bizdeydi, tüm dönen topları aldık, tüm ikili mücadeleleri kazandık, baskı yaptığımız tüm topları aldık. Ama ceza alanı içi ve çevresinde daha üretken olabilir, galibiyet golünü daha erken bulabilirdik.

İkinci devrenin hemen başında gelen penaltı ikinci yarının rahat geçeceğinin habercisi gibi oldu. İlk yarıdan pek farklı bir ikinci yarı izlemedik. Ceza alanına kadar rahat gelen ama tehlikeli bölgede çok fazla üretemeyen bir takım görüntüsü.

Özellikle son bölümde yakaladığımız üç pozisyondaki beceriksizlik ve laubalilik saç baş yoldurttu. Son anlarda yine tedirgin, stresli anlar yaşadık. O zaman klasik soru yine soruldu herkes tarafından:
Ne zaman rahat maç izleyeceğiz?

İşte bu halet-i ruhiyedir maç sonu ıslıkların sebebi.

Şimdi gruptaki diğer sonuçlarla birlikte 5 takım kafa kafaya geldi. En az hata yapan hedefe ulaşacak. Bu yüzden bizim hataya, kayba tahammülümüz kalmadı. Hele bu ilk beşteki dördün dışındaki takımlara karşı yaşanacak kayıplar can sıkar.

İşte o yüzden Sancaktepe maçında beraberlik bile can sıkar.

Son söz.

24 saat içinde teknik direktör kararının açıklanması elzemdir.Aksi halde bu belirsizlik her geçen gün zarar verir.