Samsunspor 20.haftada deplasmanda Sancaktepe Belediyespor ile karşılaştı.
İlk yarı deplasmanda mağlubiyet almayan Samsunspor sezonun ikinci yarısına Amed mağlubiyeti ile başlamıştı. Bu maçın ardından içerde oynanan Gümüşhanespor maçının ardından teknik direktör değişikliği yapıldı. Bu şartlar altında gidilen Sancaktepe Belediyespor maçı mutlak galibiyet alınması gereken bir maçtı.
Yaklaşık 12 derece hava sıcaklığında ve zemin olarak mükemmel bir sahada oynanan karşılaşmaya Samsunspor taraftarının ilgisi büyüktü. Samsun ve İstanbul'dan gelen kırmızı beyazlı taraftarlar kendilerine ayrılan bölümü doldururken bunun dışında diğer tribünlerde ve stat dışında çok sayıda Samsunspor taraftarı vardı.
Sancaktepe 15 Temmuz Stadı'nda oynanan karşılaşmaya Samsunspor üstün başladı. Erhan Şentürk ile 5. ile 10.dakikalar arasında 2 pozisyonu değerlendiremedi. 20 ve 25. dakikalarda Kubilay pas vermemesi nedeni ile yakaladığı pozisyonları gole çeviremedi.
Sancaktepe Belediyespor 27.dakikada ilk tehlikeli atağını duran toptan buldu. Topu kaleci kornere çeldi. 34.dakikada ani gelişen Sancaktepe atağında Mehmet Tosun'un vuruşu ağlara gitti. Bu gol ile 1-0 geriye düşen Samsunspor 40.dakikada ikinci golü kalesinde görebilirdi. Karşı karşıya pozisyonda kaleci Ahmet topu ayağı ile kornere çeldi. İlk yarıda Samsunspor'un hiç ciddi atağı olmadı. Bu devrede rakip 1 gol ve 2 ciddi pozisyon buldu.
İkinci yarıya Samet – Onur değişikliği ile başlayan Samsunspor'da 50.dakikada Kubilay'ın 25 metreden şutunu kaleci doksandan çıkardı.
64.dakikada 10 kişi kalan Sancaktepe'ye gol atamadık ve İstanbul deplasmanından puansız döndük. Bu ligde Samsunspor'a ilk mağlubiyeti tattıran Sancaktepe Belediyespor gol yemeden yine sahadan galibiyetle ayrılmasını bildi.
Maç sonu değerlendirme yapan Teknik Direktör ismet Taşdemir, 'Gerek oyuncular gerek Türkiye bu takımı Kaf dağında görüyor ama biz oyun olarak Kaf dağında değiliz. Ayaklarımızın yere basması lazım. Tespitlerimizi yaptık. Önemlini alacağız' dedi.
İsmet hoca göreve yeni geldi. Kendisi hakkında konuşmak için çok erken. Takımla fazla çalışma imkanı bulamadığı için sahaya sürdüğü ilk 11'de isimlere takılı kaldığı veya yönlendirildiği düşüncesindeyim. Bu ligi çok iyi tanıyor. Takımı tanıdıkça isimlere göre değil ligin gerçeklerine göre kadro ile maça başlanılacağından eminin. 30 kişilik oyuncu kadrosunda bu görevde teknik ekibe düşüyor.
Takım oyunu konusunda bazı oyuncuların uyarılması gerekiyor. Daha çok mücadele edilmesi ve bu ligin gerçeklerine göre kadro oluşturulması Samsunspor'u başarıya götürür. Kalın sağlıcakla.