İnsan seveceği bir işi seçerse hayatı boyunca bir an bile çalışmış ve yorulmuş olmaz.

Meslek seçimi çok önemlidir. Gençlerimizi okullarımızda yetiştirirken onlara sevdikleri bir mesleği yapma imkanını sağlamalıyız. Herkes üniversite mezunu olmak zorunda değildir. Herkes kendi kabiliyetine göre yetiştirilmeli ve hayata hazırlanmalıdır. Bu yüzden meslek seçimi çok önemlidir. İnsanlar sevdikleri mesleği seçerlerse hayatta daha başarılı ve mutlu olurlar. Her meslek kutsaldır. Toplumda iş bölümünden dolayı değişik meslekler var. Herkesin aynı işi yapması ve anlamasına imkan yoktur. Hepimizin yetenekleri farklı farklıdır. İnsanlar el becerilerine göre sevdikleri mesleği seçerlerse toplumdaki ara eleman sıkıntısı da olmaz. Bu arada üniversitelerimize de büyük görevler düşüyor. Gençleri yetiştirirken kendi alanlarında en iyi şekilde eğitilmelidirler. Dünyadaki ekonomik, teknik ve kültürel kalkınmada bizleri daha iyi temsil edebilmeleri, onların çok iyi yetiştirilmiş olmalarına bağlıdır. Gençlerimiz aldıkları bilgi birikimi ve eğitimin yanında hayatın zorluklarıyla da mücadele etme konusunda dirençli yetiştirilmeleri gerekiyor.
Çağımız bilişim çağı...Bilginin hergün çoğaldığı ve paylaşıldığı bir çağ. Zamanın ruhunu iyi algılayıp, gençlerimiz geleceğe öyle hazırlanmalıdır. Gençlerimizi yetiştirirken aldıkları eğitim ne olursa olsun ,bu toprağın insanı olduğunu hissetmeli ve insan sevgisi kişiliğinin temeli olmalıdır. Böyle yetişen bir insan, dünyanın neresinde olursa olsun kalbi Türkiye'miz için çarpar. Kendi milletini ve insanını unutmaz, vefa borcunu öder.
"Bahçesinde çiçek yetiştiren adam bir şey bekler mi? Adam yetiştiren adam da çiçek yetiştirendeki hislerle hareket edebilmelidir. Ancak bu tarzda düşünen ve çalışan adamlar, memleketlerine ve milletlerine ve bunların geleceğine faydalı olabilirler. "
M.Kemal ATATÜRK'ün bu sözü eğitim yolunda emin adımlarla ilerlerken yolumuzu aydınlatan rehber olmalıdır.