Sezonun ikinci yarısına 17'de 17 hedefi ile çıkan Samsunspor kötü oynayarak 3 maçta 2 mağlubiyet alınca teknik ekip Eyüpspor maçına kadroda değişiklikler yaparak başladı.

İkinci yarı takıma katılan ve her maçta oynayan Aytaç Sulu ile birlikte Savaş Yılmaz ve İlyas Kubilay Yavuz yedek kulübesine çekildi. Sarı kart cezalısı Canberk Dilaver'de dikkate alındığında Samsunspor'da 4 değişik oyuncu ilk 11'de başladı. Hatta sakat olan Yılmaz Özeren'i de eklersek 5 oyuncu diyebiliriz. Bu oyuncuların yerine savunmada yeni transfer Cenk Kaplan ile İshak Doğan, orta sahada Okan Dernek, Oğuz Gürbulak ve Ramazan Çevik ilk 11'de maça başladı. Kısacası takımın yüzde 45'i değişmişti.

Bu değişiklik takımdaki kazanma arzu ve isteğini artırırken ilk yarıda bu mümkün olmadı. Samsunspor atak oynuyor görünse de buda kaçar mı diyeceğimiz bir pozisyon olmadan ilk yarının sonunda soyunma odasına gidildi.

Teknik patron İsmet hoca ikinci yarıya Abdulkadir'in yerine İlyas Kubilay'ı oyuna alarak başladı. İleri uçta bu değişiklik golü getirdi. Golü de sonradan oyuna giren İlyas Kubilay attı.

Gol sonrası Eyüpspor'un beraberlik için biraz daha önde oynaması ile boş alan bulan Samsunspor yakaladığı 3-4 net gol pozisyonun da topu filelerle buluşturamayınca tek golle 3 puanı hanesine yazdırdı. 3 puan iyi ama tek farklı galibiyetler her zaman risklidir ki az kalsın son dakikalarda golü yiyerek 2 puanı kaybedecektik.

Takımın üzerinde haftalardır kötü oynamanın ve alınan 2 mağlubiyetin olumsuz etkisinin olduğunu düşünüyorum. Hedefin şampiyonluk olması ve 2 maçın kaybedilmiş olması bu baskının oluşmasında etkisi var. Alınacak galibiyetler ile oyuncuların da kendilerine güvenini artıracak.
Haftada zirvede giren Sakaryaspor'un berabere kalması ile aradaki puan farkı yine 2' ye indi. Samsunspor sıralama olarak yükselmese de yukarı ile makas iyice daraldı. Bundan sonra puan kaybetmeden geçirilecek her hafta sıralama olarak da yükselmeyi sağlayacaktır.
Eyüpspor maçında oynayan oyuncular kaptıkları bu formayı bırakmamak için çok çalıştılar. Maç sonu tribünlere çağrılarak alkışlanan oyunculara sadece bir tribünden tepki gelmesi yakışık almadı. Lig uzun bir maraton ve biz bu oyuncular il bu ligi bitireceğiz.

Bu galibiyetin serinin başlangıcı olması dileğiyle.

Kalın sağlıcakla…