Samsunspor, teknik direktör değişikliğinin ardından oynadığı 3 maçın ilkini kaybederken diğer ikisini kazandı.

Teknik Direktör İsmet Taşdemir 3 antrenmanın ardından deplasmanda oynadığı ilk maçını kaybederken bu karşılaşmanın ardından oynadığı 2 maçı 1-0 skorla kazandı.

Kaybettiği ilk maçın ardından kadroda revizyona giden İsmet hoca oyun ve skor olarak istediği seviyede olmasa da oyuna yerinde müdahale ederek karşılaşmalardan 3 puan almasını bildi.

Kadrodaki revizyon saha içindeki mücadeleyi yükseltirken görsel olarak oyunda düşüş oldu. Bu geçiş döneminde puan kaybına tahammülü olmayan Samsunspor kısmen de olsa istediğini almış oldu.
Pozisyon bulmada fazla sıkıntı yaşanmamasına rağmen son vuruşlarda sorun yaşanıyor. Yakaladığımız pozisyonları cömertçe harcıyoruz. Bunun sebebi takımın mutlak kazanma mecburiyetinde olması ve hala tam olarak oturmuş bir kadrosunun olmaması diyebiliriz.

Önümüzde çok önemli bir iç saha maçı var. Pazar günü sahamızda oynayacağımız İnegölspor maçını kayıpsız geçmemiz halinde ligden çekilen Gaziantepspor maçının oynanmayacak olması nedeniyle İsmet hoca takıma istediği oyun sistemini oturtabilmesi için bir süre kazanmış olacak.

Tabii ki öncelik İnegölspor maçını kazanmak. İnegölspor'da son haftalarda ciddi çıkış yakalayan ekiplerden birisi. Taraftar desteği ile ve sahada daha çok mücadele ederek bu maçı kayıpsız geçmemiz lazım.

Eyüpspor maçından önceki köşe yazımda İsmet hocaya hitaben 'Eğer takım içinde mücadele etmeyen, giydiği formanın değerini bilmeyen oyuncu varsa hiç gözünün yaşına bakma. Generaller takımı olmuşuz. Bu ligde mücadele etmeden puan alınamayacağının farkında değiliz' demiştim. Bizim gördüğümüzü o da görmüş olacak ki gereğini yaptı. İsmet hocanın doğru yolda olduğunu düşünüyorum.

Kendisini general sanıp giydiği formanın değerini bilmeyerek sahada gezindiği için yedek kulübesine çekilen oyuncular kendini düzeltirse takıma katkı sağlayabilirler.

Bir sonraki yazımda İnegölspor galibiyetini yazma dileklerimle.

Kalın sağlıcakla…