Türkiye'de ve Samsun da yerel seçimler yapıldı. Sonuçlar biliniyor. Tartışılıyor.

Kimilerine göre değişen çok şey yok. Kimilerine görede değişimin işaret fişeği 31 mart 2019 da atıldı.

Seçimin ertesi günü sokakta ki manzara "ohh hele bitti" diyenlerin çok olduğu bir manzaraydı. Seçim sonuçlarını beğenmeyenler sokakta yok gibiydi. Önemsemeyenler ve "nihayet bu kez kazandık" diye düşünenler ise rahatlamış bir şekilde sohbet ederek geziyorlardı.

Gergin bir süreç sonunda kazasız belasız bir seçimi daha bitirmenin sevincini gözlemledim açıkçası.

Hiç kimse ne hileden bahsediyordu, ne manüplasyondan. Sandıklarda yolsuzluk yapıldı, usulsüzlükler görüldü diyene hiç rastlamadım. Sonra sosyal medyayı inceledim. Orda da bizim sandıkta şu yapıldı, bu yapıldı, itirazlar gırla gitti, falan yerdeki sandık sonuçları şaibeliymiş, fişmegan ilçede sandıklar kaçırılmış, yakılmış, çalınmış şeklinde- ki geçmiş seçimlerde bu tür gazete haberleri olurdu- bir tek paylaşıma da rastlamadım.

Ama 1 nisan akşamına doğru sonuçlar netleştikçe, kazananlar ortaya çıktıkça kaybeden partilerin yöneticileri barım barım bağırmaya başladılar. Hile vaaar... şaibe vaaar... hırsızlık vaaar...

Ayıptır beyler. Yazıktır bu ülkeye. günahtır. Bırakın kendi başarısızlıklarınızın faturasını başkalarına yüklemekten vaz geçin. Kaybedince kabullenin. Tebrik etmeyi , başarılar dilemeyi insani bir görev bilin. Kimseyi, germeyin , kutuplaştırmayın. Kampanya sürecinde bunu yapanlar yenildiler kaybettiler. Şimdi de siz itibarınızı kaybetmeyin.

Varsa bir haksızlık itiraz edin tabii. Ama sessizce. Ama sadece hukuki yolları izleyerek. Hakkınızı sonuna kadar arayın. Ama şov yapmayın. Kameraların önüne çıkarak olayı abarta abarta anlatmayın. İnsanları Kışkırtmayın. Germeyin. Farklı siyasi parti üyelerini rekabetin ilerisine taşıyarak kutuplaştırmayın, düşmanlaştırmayın.

Üç gündür yapılan bu. Üç gündür yalan yanlış haberlerle, taraflı profesyonel, ekran eyyamcılarıyla oynanan çirkin oyun bu.

İtirazlarınızı seçim kurullarına yapın, sokağa değil. Hakkınızı yargıda arayın kamerala önünde değiL.

Halk seçimden yoruldu. Halk zübük siyaset anlayışından bıktı. Halk geçimden muzdarip. Boş vaadlerden , ütopik hayallerden uzak durmak istiyor.

İtirazların çoğu fasa fiso. Çoğu gaz alma itirazı. Cambaza bak taktiği. Geçim deme, seçim konuş kurnazlığı.

Bu halk, artık bunu yemiyor. Yemeyecek de.

Hadi işinize bakın. Başarısızlığınızın faturasını ödetmek için adam aramayın. O fatura sizin... Lütfen siz ödeyin.