Sezona şampiyonluk hedefi ile başlayan ve bu doğrultuda teknik ekip ve oyuncu transferi yapan Samsunspor dördüncü haftada sahasında Tarsus İdman Yurdu'nu konuk etti.
Geride kalan 3 haftada 7 puan toplayan ve Ankara deplasmanında oynadığı oyun ile eleştirilere maruz kalan Samsunspor'da Teknik Direktör İrfan Buz bu karşılaşmaya savunma ve orta sahada değişiklikler yaparak başladı. Savunmada Kaptan Aytaç Sulu ile ön liberoda Hakan Samed Kılıç kulübeye çekilirken Erkam Reşmen ve Ferhat Çulcuoğlu ilk onbirde kendine yer buldu.
Konuk ekip ise oynadığı 3 maçın ikisini kazanmış birini kaybetmiş ve Samsunspor'un 1 puan gerisinde olarak Samsun'a geldi. Onlarda Sarıyer galibiyetin morali ile Samsunspor karşısına çıktılar. Samsunspor altyapısından yetişen Alperen Pak'ta rakip takımım ilk 11'inde forma giyen oyuncular arasındaydı.
Samsunspor'un Kubilay ile 8.dakikada erken gol bulması, rakibin sürekli golü düşünerek Samsunspor'a boş alan bırakması ve Samsunspor'da gol ayaklarının çokluğu maçı 5-0'a getirdi. Bu karşılaşmada attığımızın yarısı kadarda değerlendiremediğimiz net pozisyon oldu. Ankara'da ki maçta ikinci yarı kayıp olan takım bu maçta son dakikaya kadar gol aradı ve beşinci gol dakika 90'da geldi. Rakibe birkaç pozisyon verilse de Samsunspor gelecek için umut vermeye başladı.
Bu maç birçok açıdan önemliydi. Kupa maçlarının da başlaması ile 3 gün arayla maç oynayacak takımımızda yedeklerin ne kadar hazır olduğu merak ediliyordu. Geniş bir kadrosu olan Samsunspor'un maça ilk onbirde başlayanının da sonradan oyuna gireninde hazır vaziyette olduğunu görmek sevindirdi. 5 golü ayrı ayrı oyuncular atarken, oyuna sonradan giren oyuncuların gollere doğrudan katkıları oldu.
Bu karşılaşma Web TV üzerinden şifreli olarak yayınlandı. Bu yeni bir uygulamaydı. Yayın ile ilgili taraftardan tarafıma ulaştırılan birçok şikayet geldi. Yayını izlemek için aldıkları şifreyi girdikleri halde siyah bir ekranla karşılaşarak hata mesajı aldıklarını belirttiler. Buda 'naklen yayın hakkını alan firmanın altyapısı ne kadar yeterli?' olduğu sorusunu akıllara getirdi. Temennimiz aynı sıkıntıların bundan sonraki maçlarda yaşanmaması.
Ankara deplasmanında alınan beraberlik ve soğuk hava seyirci sayısını olumsuz yönde etkilese de tribünlerden takıma büyük destek geldi.
Samsunspor camiasında akıllar 5 Ekim Cumartesi günü Samsun'da oynanacak olan Manisa FK maçında. Öncelikle Çarşamba günü Fatsa'da oynanacak olan kupa maçı başta olmak üzere Pazar günü deplasmanda oynanacak olan AFJET Afyonspor maçının kayıpsız geçilmesi diliyorum.
Kalın Sağlıcakla…