Yılport Samsunspor'un 3. Turda katıldığı Ziraat Türkiye Kupası'nda rakip komşu ilin 3. Lig temsilcilerinden Fatsa Belediyespor'du.
2014 – 2015 Sezonunda gruplarda mücadele ettikten sonraki 3 sezonda 4.Turu göremeyen Samsunspor geniş kadrosu ile bu sezon kupada daha üst turları hedefliyordu.
Ligde umduğunu bulamayan Fatsa Belediyespor kupanın 2. Turunda Yeni Orduspor'u deplasmanda 2-0 mağlup ederek 3. Tura adını yazdırmıştı.
Samsunspor maça tamamen yedek kadro ile çıktı. Aslında İrfan hoca konuşmalarında Samsunspor'da yedek oyuncu diye bir şey yok. Çünkü hepsi de ilk onbirde oynayacak kalitede diyor. Biz sadece ligde son maçta ilk onbirde yer almayan oyuncular ile kupa maçına çıkıldığı için bu ibareyi kullanıyoruz. Gerçekten Samsunspor'un bu sezonki kadrosu çok geniş ve iyi oyunculardan oluşuyor.
Maça gelecek olursak Fatsa ekibi gücünü bilerek maça başladı ve 44 dakikada gol yemeden karşılaşmayı götürdü. Karşılaşmada ilk yarının sonlarına gelinmişti ki Atabey Çiçek'in 2 kafa golü ile Samsunspor soyunma odasına 2-0 üstün gitti.
Ev sahibi ekip mağlubiyetin de verdiği refleks ile ikinci yarı biraz golü düşünerek maça başlasa da Oğuz Gürbulak'ın ve Ahmethan Köse'nin golleri ile Samsunspor maçı 4-0 kazandı. Onur Eriş'in ısrarla kullanmak istediği penaltıyı direğe nişanlaması Samsunspor'u bir golden etti.
Bu sezon ilk kez ilk onbirde çıkan kaptan Ercan Yazıcı bu maçta yaptığı yerinde müdahalelerle dikkat çekti.
Samsunspor 3 sezon sonra 4. Tura yükseldi. Şimdi sırada Pazar günü deplasmanda oynanacak olan Afyonspor maçı var. Temennimiz bu maç kayıpsız geçilir ve 5 Ekim'de sahamızda oynayacağımız Manisa maçı tam bir erken final olur.
Bu maçta sakatlanarak ambulansla sahayı terk eden Fatsa Belediyesporlu oyuncu Murat Rüzgar'a acil şifa diliyorum. Temennim en kısa sürede yeniden yeşil sahalara dönmesidir.
Kalın Sağlıcakla…