YİNE YANAN YÜREĞİMİZ OLDU FARKINDA MIYIZ?

     Bu defa yine Kuzey Irak’tan gelen şehit haberiyle sarsıldık. Şehit haberi adını ilk defa duyduğumuz bir köye değil, tamda başkent Ankara’nın göbeğine düştü. Yüreğimize şehit haberi düşürenlere tümden  lanet olsun. Tümden yansın ki Kuzey Irak ,bir daha  yüreğimize şehit haberi düşüremesin. 25 yaşındaki Ankaralı cennet kokulu  Piyade Teğmenimiz Eril Alperen Emir’in  şehadet haberini Milli Savuma Bakanlığı  12 Aralık 2023’de internet sitesinden duyurdu. Bir şehit  acısı  daha yüreğimizi yaktı kavurdu.

   ” Silah arkadaşımız 12.12.2023’de şehit olmuştur. Kahraman şehidimize Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah’tan rahmet kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz. Defin bilgileri :13.12.2023 tarihinde Ankara İli Ahmet Hamdi Akseki Camiinde kılınacak Öğle namazına müteakip Ankara ili Cebeci Şehitliğinde toprağa verilecektir.” (Yaşar Güler Bakan)

   Milli Savunma Bakanlığı internet sitesinde şehit cenazesi duyurusu yapıldığı tarih ve saatte  Şehit Piyade Teğmen Eril Alperen Emir’in  Ankara’daki babaevinde hareketli saatler yaşanıyordu. Görevliler şehidin babaevine ve babaevinin bulunduğu sokağa Türk bayrağını asmış aile bireylerini sakinleştirmek için aile bireyleri ile yakından ilgilenmeye başlamışlardı. Ankara’da ateşin düştüğü evde anne ,baba ve kardeş yüreği şehit ateşi ile yanıyordu. Şehit ateşi ilk kez bir babaevine düşmüyordu. Ama niye son kez olmasındı. Hep bu son olsun demiyor muyuz? Belli ki bu da son olmayacak. Biz şehit yakınları her defasında bu son olsun demeye devam yine edeceğiz.Şehit PiyadeTeğmen Eril Alperen Emir için 13.12.2023  tarihinde memleketi Ankara’da Ahmet Hamdi Akseki Camisi’nde yoğun katlımlı bir cenaze töreni düzenlendi. Cenazede şehidin kardeşi Eren Emir, ağabeyinin askeri paltosunu giyip, tören kılıcını hiç bırakmadan taşıdı. Gözyaşlarını tutamayan şehidin acılı annesi Serap Emir tarifsiz bir acı yaşıyordu. Şehidin babası emekli polis Ahmet Emir, namaz sonrası oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutunu baba şefkati ile öperek gözyaşı döktü. Şehit PiyadeTeğmen Eril Alperen Emir ,Ahmet Hamdi Akseki Camiinde kılınan Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazından sonra  Ankara ili Cebeci Şehitliğinde gözyaşları arasında askeri törenle toprağa verildi .Bir kahramanımızı daha gülen yüzüyle kara toprağın kara bağrına kendi ellerimizle emanet etmenin tarifsiz acısını yaşadık.Bir kez daha ateşin düştüğü yerde şehidimizi kalbimize gömdük. Biz şehit yakınları bu duygularla hareket ederken keşke Şehit ateşinin düştüğü Ankara’da TBMM’nin bahçesinde birileri kebap ziyafeti vermeseydi. Yine bir muhalefet partisi lideri de şehidimizin cenazesine katılıp aynı gün terör örgütüne terör örgütü demeyen siyasi bir parti ile olan görüşmesini gözümüzün içine baka baka gerçekleştirdi keşke erteleseydi. Biz şehit yakınlarına sorarsanız bize çok acı veren bu görüntüler gündeme düşer düşmez, canımızı  çok acıttı. Farkında mısınız yine ateş düştüğü yeri yaktı.

     Bir vatan evladımız, bir canımız, annesinin ciğerparesi, asil Türk milletinin gerçek bir kahramanı, pırıl pırıl güzel yüzlü cennet gülüşlü temiz kalpli bir askerimiz daha hafızalarımıza kazınan gülen yüzüyle geride büyük bir acı bırakarak şehitler tepesine koştu. Biz farkında mıyız ,sizler farkında mısınız kimse babasının tarlasını ,arazisini özel mülkünü korumak için şehit düşmüyor. Biz şehit yakınları bunu çok iyi biliyoruz. Bu acıya artık alışmıyor ve dayanmıyor yüreğimiz. Artık bunu anlayın ne olur. Sadece bizim elimizi taşın altına sokmayın. Bu ülkenin tapusu bütün şehitlerimizin ve  gazilerimizindir. Bu yüzden bedeli kanla ödenen vatan toprağının parsel parsel yabancılara satılması ve bu yolla yabancıların  Türk vatandaşlığı kazanması gerçekten canımızı çok acıtıyor. Şehit PiyadeTeğmen Eril Alperen Emir’e Allah’tan rahmet yakınlarına ,sevenlerine ve asil Türk Milletine sabır diliyorum. Kahraman şehit Teğmenimizin ruhu şad mekanı cennet olsun. Rahatsız olan ,rahatsız olmaya devam etsin.Ne Mutlu Türküm diyene. Yansın ki Kuzey Irak, hiçbir şehidimizin kanı yerde kalmasın.