Türkiye'de en fazla şehit ateşinin düştüğü illerden birisi olan Samsun'a şehit ateşi yine bir yıldırım gibi düştü. Samsun tarifi olmayan büyük bir acının merkezi olmaya devam ediyor Samsunlu özel harekat polisi 25 yaşındaki Mesut Yılmaz, Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi Kato Dağı bölgesindeki hain teröristlere yönelik bir operasyonda şehit düştü.

Şehidimiz Mesut Yılmaz'ın acı haberi, Samsun'da ikamet eden ailesine ulaştırıldığında; gece yarısı değil ama uzun ve hüzünlü bir gecenin başlangıcıydı. O uzun ve hüzünlü gecenin başlangıcında sadece ailesi değil ,şehit haberini alan bütün Samsunlular kabus gibi çöken o tarifsiz acıyı yüreklerinde hissetti. Çünkü şehit hepimizindi. Acısı da hepimizin...Hiç şüphesiz en büyük acı o gece şehidin ailesinin ikamet ettiği evde yaşanan o tarifsiz acıydı.Şehidimizin annesi,babası kardeşleri acının merkezindeydi... Her şehit cenazesinde olduğu gibi en tarifsiz acı onların payına düşmüştü.Samsun'un İlkadım İlçesi'nde Çatalarmut Mahallesi'nde o mütevazı evde, o gece yaşanan şehit acısının tarifini hiç kimse yapamaz. Sadece yaşayan bilir. Polis oğlunu şehit veren bir annenin ve bir babanın yürek acısı asla tarif edilemez. Oğullarının şehadet haberini getiren meslektaşları birer Mesut Yılmaz'dı. Bunu bir şehit yakını olarak biliyor ve görüyorum.Bütün şehit anne ve babaları bunu en derinden yaşıyor.Şehit evleri yanıyor.Yangının içinde olmak kolay değil..Bu defa o büyük yangın yine Samsun'da alev alev içimizi yakıyor, canımız acıyor.Şu malum terör örgütü yok olup gitmeden bu acılar da bitmeyecek gibi görünüyor... Bu vatan hiçbir şart altında terör örgütlerine ve teröristlere yem yapılmayacaktır.Bunun için gerçek vatan evlatları şehit düşüyor.Biliyoruz ki Samsunlu Özel Harekat Polisi Mesut Yılmaz da silah arkadaşları gibi bu vatan için,bu şanlı bayrak için ,Türk milletinin bölünmez bütünlüğü için Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi Kato Dağı'nda şehadet şerbeti içerek şehit düştü... Bu fedakarlığın maddi hiçbir karşılığı yok. Kahraman vatan evlatları, bizler huzur içerisinde, güvenlik içerisinde mutlu yaşayalım diye canlarını feda ediyorlar. Empati yapalım, hepimiz şehit polis Mesut Yılmaz olalım insanın sahip olduğu en değerli şey nedir düşünelim. Can değerlidir. Candan vazgeçmek, bu vatanın uğurunda bir an bile tereddüt etmeden öne atılmak, can vermek gerçekten büyük bir fedakarlıktır.O fedakarlığı yapan binlerce şehidimizden sadece birisi olan Samsunlu Özel Harekat Polisi Mesut Yılmaz'a hepimizin çok borcu var. Hiçbir karşılık gözetmeden Kato Dağı'nda şehadet şerbeti içen Özel Harekat Polisi Mesut Yılmaz sadece Samsun'un değil, bütün Türkiye'nin gerçek gururudur.Evet bu kez de yine Samsun'da Samsunlu (Salıpazarı) şehidimiz Özel Harekat Polisi Mesut Yılmaz'ı Samsun'dan mahşeri bir kalabalıkla cennete uğurluyoruz.Şehidimizden helallik istiyoruz.Şimdi gerçek hak onun bizdeki hakkıdır.İçtenlikle istiyoruz ki ,şehidimiz bize olan hakkını helal etsin.Eğer bir hak varsa ,o hak var ki işte o hak onun hakkıdır.Onun temiz kanı, onun teri bizim üzerimizde bir haktır.Bunu asla unutmuyoruz.

Şırnak'tan Samsun'a bir şehidimiz daha geldi, acısı yüreklerimizi yaktı, acımız tarifsiz. İsyanımız ne devlete ne de millete isyanımız hainlere ,kalleşlere ,teröre destek verenlere hep birlikte yine' Vatan sağ olsun' diyoruz. Kato Dağı'nda bizim için terörle mücadelede ederken destan yazan kahraman bir şehidimizin daha Samsun'daki cenazesine katılıp son yolculuğunda duasına amin demek içimizi acıtsa da canımızı yaksa da bu hepimiz için ödenmesi gereken bir borçtur.Sadece o borcumuzu ödemek için değil, hainlere meydan okumak için dimdik ayaktayız.Güle güle şehidimiz,güle güle güzel polis Mesut Yılmaz, güle güle…Mekanın cennet ,kabrin aydınlık olsun.Şehidimiz Özel Harekat Polisi Mesut Yılmaz'a Allah'tan rahmet ,ailesine ve Yüce Türk milletine sabır diliyorum.Ruhu şad olsun.