n
n
n
n
n Bir grup PKK lı terörist, Hakkari nin Yüksekova İlçesi ni molotoflu ve silahlı eylemlerle savaş alanına çevirdi. Hala devlet nerede dedirten bu eylemlerini sürdürüyorlar. Başka bir PKK lı terörist grup ise bu olaydan ilham ve cesaret almış olmalı ki 8 Aralık 2013 günü Diyarbakır - Bingöl Karayolu Fisova bölgesinde yol kesip 4 askeri kaçırdı. Lice de kaçırılan 4 askerin Diyarbakır da girdikleri ehliyet sınavından dönen Astsubay Melik Dikyol ve Hakan Özer ile Uzman Erbaş Uğur Sert ile Ali Akdemir olduğu açıklandı.
n
n
n
n Başbakan Tayyip Erdoğan, Diyarbakır da kaçırılan 4 askerle ilgili sorular üzerine, Zaten bunlar sürece zarar vermek isteyenlerin yaptığı eylemler. Hakkari eylemleri yine aynı şekilde sürece zarar vermek isteyenlerin attığı adımlar, yaptığı eylemler. Ve bunlar da bunun bir benzeridir. Açıklamasını yaptı. Gazetecilerin Çağrınız ne olacak şeklindeki sorusu üzerine ise Erdoğan, Bizim bir an önce askerlerimizi bırakmalarıdır diye yanıtladı. Aynı gün gece yarısı 4 askeri personel saat 03:30 da Diyarbakır/Lice Duru BDP İl ve İlçe yöneticileri tarafından Jandarma Karakol Komutanlığı na teslim edilmiştir. PKK lı teröristleri bu eylemden vazgeçiren neydi? BDP liler PKK lıları nasıl ikna etti? Doğrusu bunu merak ediyoruz. Şimdi BDP li il ve ilçe yöneticilerine teşekkür etmemiz mi gerekiyor. Bunu henüz anlayamadım. Şu rezalete bakın ki terörle mücadele yerine terörle pazarlık yapılıyor. BDP yöneticileri kaçırılanlara çok kolay ulaşabiliyor... Kaçırılan Türk askerleri, PKK lıların elinden BDP liler tarafından teslim alınıyor... Çözüm süreci diye adlandırılan bu tehdit sürecinin hatırına askerlere dokunulmuyor. Serbest bırakılan askerler adına seviniyor, ülkemiz adına üzülüyoruz... Çünkü PKK lı teröristler istediklerini yapmaya ve yaptırmaya aralıksız devam ediyor.
n
n
n
n PKK terör örgütünün yol kesme eylemi sonrasında kaçırdığı 4 askeri kısa bir sürede serbest bırakması; dururken olmamıştır. Öyle ki, PKK terör örgütünün yol kesme eylemi kendisini siyaseten muhatap alanlara kısa bir mesajdır. Bu kısa mesajı pas geçmek mümkün değildir. İsteklerimizi yerine getirmezseniz daha kötü şeylerle karşılaşabilirsiniz. şeklindeki bu kısa mesaj, çözüm süreci diye takdim edilen bu süreçte ülke yönetiminde olanlar her ne kadar çözüm sürecini baltalamak isteyenlerin işi dese bile gerçek bu değildir.Yeniden yol kesme ve yeniden asker kaçırma eylemi tehditle daha fazlasını koparmak için PKK terör örgütü tarafından atılmış yeni bir adımdır. İşte PKK terör örgütünün kısa mesajı böyle! Anlayan anlar...
n
n
n
n
n