Kara yolu taşımacılığı, yüklerin güvenli ve hızlı bir şekilde taşınmasını sağlayan önemli bir lojistik disiplindir. Türkiye'de son derece yaygın olarak kullanılan taşıma modlarından biri olan kara yolu taşımacılığı kısa ve orta mesafelerde hızlı, esnek ve ekonomik bir çözüm sunması ile öne çıkar.

Her sektörden firmanın ve farklı ihtiyaçları olan bireyin beklentisine cevap verebilen karayolu taşımacılığı böylece lojistik taşımacılığı karşılayabilecek kapasiteye sahiptir. Yüklere ve ihtiyaçlara göre farklı şekillerde kara yolu taşımacılığı şu kategorilere ayrılmaktadır.

Kara Yolu Taşımacılığında Sunulan Lojistik Servisler

Taşımacılıkta yüklere uygun servislerin belirlemesi ve güvenlik son derece önem arz eder. Lojistik servis ihtiyaçlarının kusursuz bir şekilde gerçekleşmesi için her detaya önem verilmesi ve çalışmaların taşımacılığın en başından en son noktasına kadar titizle yapılması gerekir. Kara yolu taşımacılık hizmetlerinde tercih edebileceğiniz türler aşağıdaki gibidir.

•          Parsiyel Taşımacılık

Farklı müşterilerden gelen yüklerin tek bir araçta taşındığı taşıma şeklidir. Yükünüz komple bir araca ihtiyaç duymuyorsa, aracımızı aynı noktalara giden diğer müşterilerimizle paylaşabilirsiniz. Bu sayede maliyet tasarrufu sağlanabilir ve taşıma kapasitesini daha verimli kullanabilir. Parsiyel kara yolu taşımacılığında benzer yükler bir araya getirir ve en düşük maliyetli çözümler sunulur.

•          Komple Taşımacılık

Tek bir müşteriye ait tüm yüklerin tek bir araçta toplanıp taşındığı bir taşıma şeklidir. Hızlı ve güvenli teslimat için ideal olan sistem aynı zamanda yüklerinizi dilediğiniz adreslerden teslim alır ve dilediğiniz noktalara teslim eder. 

EPD (Çevresel Ürün Beyanı) Belgesi Nedir? EPD (Çevresel Ürün Beyanı) Belgesi Nedir?

•          Proje Yüklemeleri

Firmaların özel projeler için talep ettiği bir taşımacılık hizmetidir. Proje yüklemeleri taşımacılığında firmalar standart dışı boyutlara sahip, ağır ve karmaşık ekipmanlarını özel olarak planlanmış bir şekilde taşıtıp, yükletebilirler. Bu taşımalar genellikle enerji santralleri, kimya tesisleri, köprüler, rüzgar türbinleri gibi çalışma yapan işletmeler tarafından tercih edilir. 

•          Gabari Dışı Malların Taşınması 

Daha çok işletmeler için uygun olan karayolu taşımacılık modelidir. Kısaca gabari dışı mallar, normal bir kamyonda taşınması mümkün olmayan, standart boyutları aşan ve özel taşıma araçları ve ekipmanları gerektiren lojistik bir hizmettir. Büyük makineler, yapı malzemeleri, rüzgar türbinleri, uçak gövdeleri, heykeller, uzun ve ağırlıklı borular ve denizcilik ekipmanları gibi eşyaların taşınmasında bu sistemden faydalanılır. 

•          CIS Ülkelerine Avrupa’dan T.C. Aktarmalı Taşıma

Türkiye’den CIS ülkelerine sırası ile Azerbeycan,Belarus,Ermenistan,Kazakistan,Kırgızistan,Moldova,Özbekistan,Rusya ve Tacikistan bandında ithalat ve ihracat yönündeki   taşımacılık hizmeti sunan bir lojistik çözümüdür. Türkiye’den Avrupa’ya ve Avrupa’dan Türkiye’ye taşımacılık hizmeti sunan bir lojistik çözümüdür. Bu hizmet Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) sınırları içindeki yüklerin Avrupa ülkelerine taşınmasını kapsar. Bu taşıma ile maliyet ve transit süre avantajı sağlanır. Ayrıca aktarma yoluyla yapılan taşımalar, farklı taşıma türlerinin (kara yolu, deniz yolu, hava yolu) kombinasyonunu içerebilir. Bu sayede, yük sahipleri ihtiyaçlarına en uygun taşıma şeklini seçebilirler. 

•          Türkiye’den Direkt Servis

Türkiye'den direkt servis kara yolu taşımacılığı, belirli bir güzergaha ve varış noktasına düzenli olarak yapılan uluslararası taşıma hizmetidir. Bu taşıma hizmeti hızlı ve doğrudan teslimat, esneklik ve özelleştirme, güvenilirlik ve takip imkanı gibi pek çok avantaj sağlar. 

Esalco ile Kara Yolu Taşımacılığının Avantaj ve Benzersiz Hizmetlerinden Faydalanın

Kara yolu taşımacılığı, lojistik sektörünün temel taşı olarak öne çıkar. Yükleme ve teslimat aşamalarının her birinin kontrol altında olması bu taşıma şeklini cazip hale getiren faktörlerden biridir. Hızlı ve güvenli teslimat ilkesi ile diğer taşıma sistemlerine kıyasla, kara yolu taşımacılığı ile yükleri daha hızlı varış noktasına ulaşır. Esalco Lojistik, güvenli bir taşıma hizmeti sunmak için taşınan mallara özel güzergahlar planlar. Bu sayede yüklerin hasar görme riski minimize edilir ve zamanında teslimat başarıyla sağlanır.

Esalco siz müşterilerine kara yolu taşımacılığı hizmetinde birçok avantajı beraberinde sunar. Kara yolu taşımacılığında uygun ve güvenilir araçlar kullanmak oldukça önemlidir. Esalco Lojistik, geniş bir araç filosu ile müşterilerimize başarıyla hizmet verir. Her türlü yükü taşıyabilen farklı tipte araçlarla ihtiyaç ve beklentilerinize uygun çözümler sunar. Deneyimli sürücüleri ile tır ve diğer ticari araçlarının yüklerini, özenle belirlenmiş ticari malları güzergah üzerinden taşınması başarıyla gerçekleştirir.

Türkiye’de taşıma yapan bir firma olarak hizmetlerimizi kara yoluyla etkili bir şekilde müşterilerimize sunarız. Yüklerin güvenli ve zamanında teslim edilmesini sağlamak için titizlikle çalışan Esalco Lojistik, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar ve kara yolu taşımacılığı alanında en iyi hizmeti sunmayı hedefler. Siz de karayolu taşımacılığı ve tüm lojistik ihtiyaçlarınız için Esalco ile iletişime geçebilirsiniz. 

https://www.esalco.com/karayolu-tasimaciligi/

Editör: Ozge Ozkan