Kuzey Irak'ın Zap bölgesinden 24 saatte tam 4 şehit haberi geldi.4 ana yüreği yandı.4 evin direği yıkıldı.4 yere aynı anda şehit ateşi düştü.4 şehit Hakkari Dağ Komando Tugay Komutanlığı'ndan memleketlerine uğurlandı. 4 şehirde 4 şehit mezarı kazıldı. 4 ana kuzusu kara toprağın kara bağrına sıra dağlar gibi bırakıldı. 4 şehidimiz: Piyade Uzman Çavuş Furkan Aydın...Piyade Uzman Çavuş İlhan Sezer...Piyade Uzman Çavuş Adem Gezer...Piyade Uzman Çavuş Seçkin Arıkan...Yüreklerimize tarifsiz bir acı bıraktı…

Hepsinin ayrı bir hikayesi, hepsinin yarım kalan hayalleri vardı. Sadece memleketleri Osmaniye, Bolu, Erzurum ve Eskişehir'de değil, Türkiye'nin her yerinde büyük bir üzüntüye boğulduk. Huzurumuz ve güvenliğimiz için geride acılı analar, eşler, yetimler kaldı. 23 yaşındaki Osmaniyeli Şehit Piyade Uzman Çavuş Furkan Aydın, daha 37 günlük evliydi. 27 yaşındaki Erzurumlu Şehit Piyade Uzman Çavuş İlhan Sezer ise çiçeği burnunda daha bir haftalık evliydi. Nişanda.'Eğer şehit olursam gelinliğini mezarıma ört' diye vasiyet etmişti. Şehit Piyade Uzman Çavuş İlhan Sezer'in eşi Derya Sezer, şehidin mezarının üstüne bir hafta önce giydiği gelinliğini bıraktı. Bu acı tablonun görünen yanı , görünmeyen yanı nasıl bunu bilen var mı? Hangi şehit evinde yangın yok ? Şehit evleri şehit acısıyla yanıyor…Hangisine yanalım. Şehitlerimizin ruhları şad, mekanları cennet olsun. Bu vatanda şanlı Türk Bayrağı onların sayesinde dalgalanıyor. Onlara çok şey borçluyuz. İçtiğimiz suda ,yediğimiz ekmekte, soluduğumuz havada, ayak bastığımız vatan toprağında hepsinin çok hakkı var. İşte bu yüzden Türkiye'nin her yerinden yüksek sesle haykırıyoruz, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez 'diye.

Zap, Kuzey Irak bölgesinde çoğumuzun hiç ayak basmadığı belki de yaşamı boyunca hiç ayak basmayacağı bir yer. Ama ülkemize tuzak kuran bölücü hainlerin barındığı saklandığı ayak bastığı ,dağını taşını bombalarla tuzakladığı insanlıktan nasibini almamış bir yer. Kahraman askerlerimiz, o tuzakları boşa çıkarmak ,o bölücü hainleri etkisiz hale getirmek için o topraklarda iz sürüyor ve hainlerden hesap soruyor.4 ana kuzusu da diğer arkadaşları gibi bu yüzden oradaydı. Kalleşçe şehit edildiler.4 ana kuzusu, Zap bölgesinde ülkemizin bekası için şehadete koştu. Türk Bayrağı'na sarılı bu 4 tabutun içinde gerçek kahramanlar var. Onların kıymetini bilelim. Vatan uğruna can verenleri unutmayalım. Şehitlik kutsaldır, mertebelerin en yükseğidir. Ne parayla ne de pulla satın alınamaz. 4 şehide nasip olan şehadet şerbeti, herkesin nasibi değildir. Ama canımız acıyor, yüreğimiz sızlıyor. Bu işler kolay değil. Sözün bittiği yerde olanlar bunu daha iyi bilir. Zap'tan 4 şehit acısı geldi.4 ana yüreği çayır çayır yandı.Bu vatan bizimdir diyenler 'vatan sağolsun demeye devam ediyor. Şehitlerimize Allah'tan rahmet ,yakınlarına ve Yüce Türk milletine sabır diliyorum.