Genel

5 dakikada baklava mı? Evde kolay, pratik ve çıtır baklava yapmanın sırrı burada!

Hazır yufka ve basit şerbetle evde restoran kalitesinde baklava yapmak mümkün. Tereyağı ve Antep fıstığı ile tatlıyı şölene çevirmek için tarifi hemen dene.

5 dakikada baklava mı? Evde kolay, pratik ve çıtır baklava yapmanın sırrı burada!
Abone Ol

5 Dakikada Baklava Mümkün Mü? İşte Evde Pratik Tarif

Baklava denince akla uzun saatler süren uğraş gelir ama artık pratik yoldan baklava yapmak da mümkün hale geldi. Hazır baklavalık yufka kullanarak sadece 5 dakikada hazırlanan bu tarif, evde kolayca denenebilir.

Malzemeler - Neler Gerekiyor?

  • 20 yaprak baklavalık yufka
  • 1 su bardağı fıstık
  • 2,5 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • Çeyrek limon
  • 1 su bardağı tereyağı (eritilmiş)

Şerbet Hazırlığı - Lezzetin Sırrı

Şeker ve suyu bir tencereye koyup karıştırdılar, kısık ateşte 10 dakika kaynattılar. Sonra çeyrek limonun suyunu sıktılar, kabuğunu da ekleyip birkaç dakika daha kaynattılar. Şerbetin kıvamı baklavanın kalitesini belirliyordu.

Yufkaların Hazırlanışı

Yufkalar önce ikiye, sonra tekrar ikiye katlandı, küçük şeritlere kesildi. Kesilen parçalar tepsiye yerleştirildi, eğer uzun geldiyse kenarları kesildi. Tepsi tamamen dolana kadar yufkalar düzenlendi.

Tereyağı ve Pişirme

Bolca eritilmiş tereyağı yufkaların üzerine fırça ile sürüldü. Bu adım çıtır ve lezzetli baklava için olmazsa olmazdı. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, alt rafın yakınında pişirildi.

Şerbetin Döşenmesi ve Servis

Fırından çıkan baklava biraz dinlendi. Ilık şerbet üzerine döküldü, tamamen çekmesi beklendi. Son olarak, baklava dilimleri çekilmiş Antep fıstığına bulandı. Böylece ev yapımı nefis bir baklava ortaya çıktı.

Samsun Fındık Fiyatları Samsun RSS