Acı Biberin Vücutta Yarattığı Etki Şaşırttı
Acı biber sadece yemeğe tat katmakla kalmadı, sağlığa da resmen destek çıktı. Uzmanlar ne diyor, düzenli tüketildiğinde neler değişti, detaylar aşağıda.
Metabolizmayı Ateş Gibi Hızlandırdı
Acının tadını veren kapsaisin maddesi, vücut ısısını yükseltti. Bu da metabolizmayı hızlandırdı. Daha çok kalori yakıldı, karın bölgesinde incelme görüldü. Diyet yapanlar için altın değerinde bir destek oldu.
Ağrıyı Sustu, Kasları Rahatlattı
Kapsaisin, sinirleri bloke edip ağrı sinyallerini geçici olarak durdurdu. Özellikle kas ağrısı yaşayanlar için, kapsaisin içeren kremler işe yaradı. Spor sonrası rahatlama arayanlar denemeye başladı.
Bağışıklığa C Vitamini Dopingi Verdi
Acı biber, yüksek C vitamini içeriği sayesinde vücudu enfeksiyonlara karşı korudu. Grip mevsiminde düzenli tüketenlerin direnci arttı, hasta olma sıklığı azaldı.
Sindirim Sistemine Gözle Görülür Etki Yaptı
Ölçülü tüketildiğinde sindirim enzimlerini destekledi. Mide asidini harekete geçirip sindirimi kolaylaştırdı. Hatta mide ülserine yol açan bakterilerin büyümesini de baskıladı.
Kalbi Korudu, Felç Riskini Aşağılara Çekti
Acı biberin içindeki antioksidanlar ve potasyum, kalp dostu etki yaptı. Damarları tıkayan serbest radikalleri azalttı, tansiyonu dengeledi. Böylece felç ve kalp krizi riski düşmeye başladı.
Kimileri Sevdi Kimileri Uzak Durdu Ama...
Acı biber, alışkanlık meselesi. Kimisi onsuz yapamıyor, kimisi ağzına bile sürmüyor. Ama faydaları ortada. Azar azar da olsa sofraya koymak, büyük fark yarattı.