Akşam Ne Pişirsem Diyenlere: 30 Ekim İçin Pratik ve Lezzetli Menü
Akşam yemeği saati gelip çattığında “Ne pişirsem?” sorusu kafanı kurcalıyorsa, seni yormayacak ama sofrayı şenlendirecek bir menüyle geldik. Bu menüde hem geleneksel tat hem de modern dokunuşlar var. Günün yorgunluğunu atarken mutfakta saatler harcamadan da nefis bir sofra kurmak mümkün. Devamı haberde...
İçimizi Isıtan Tarhana Çorbası
Soğuk akşamların kurtarıcısı tarhana çorbası, hem kolay hazırlanıyor hem de evde mis gibi kokular yayıyor. Biraz tereyağı, biraz salça, bir avuç tarhana... Kısık ateşte karıştırarak kaynat, üstüne nane serpiştir, oldu bile! Yanına çıtır ekmekle mis gibi gider.
Tavuklu Makarna ile Pratik Ziyafet
Ne et var ne balık, ama dolapta biraz tavuk göğsüyle bir paket makarna varsa sorun yok. Tavuklu makarna hem doyurucu hem de her evde olan malzemelerle yapılabiliyor. Tavada kızaran tavuk kokusu mutfağı sarınca, sofraya davet bile etmene gerek kalmaz.
Ferahlık Getiren Mevsim Salatası
Her menünün kurtarıcısıdır mevsim salatası. Marul, domates, havuç, biraz zeytinyağı ve limon... Bazen basit olan en güzeldir. Renkleriyle sofrayı canlandırır, yemeğin ağırlığını dengeler.
Finalde Tatlı Krizi: Ev Baklavası
Akşamın yıldızı belli: ev baklavası. Evet biraz uğraştırır ama o çıtır sesi duyunca her şeye değer. Üzerine dökülen ılık şerbetle buluştuğunda, evin havası bile değişir. Bayram olmasa da bayram gibi bir akşam yemeği olur.
Akşam Sofrası Hazır
Bir tencerede tarhana, bir tavada tavuk, yanında salata, üstüne baklava... Daha ne olsun? Pratik, hesaplı ve doyurucu. Üstelik hepsi evde var olan malzemelerle. Hadi, mutfağa girme vakti.